АРХИВА ВЕСТИ МАЈ
 

КАМП МЛАДИХ НА БУБЊУ
31.05.2014

КАМП МЛАДИХ НА БУБЊУ
У оквиру припрема за обележавање градске славе „Свети цар Константин и царица Јелена„, градска општина Палилула у сарадњи са Канцеларијом за младе ове општине и цивилним сектором, организовала је спортски викенд на Бубњу, под називом „Камп младих„. Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и проф.др Зоран Перишић, градоначелник Ниша, са сарадницима обишли су учеснике и организаторе ове активности.Упркос томе што временски услови нису били идеални, на теренима Спомен парка Бубањ окупило се више од 1000 младих.
детаљније

 

МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГРАДСКЕ СЛАВЕ
29.05.2014

МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГРАДСКЕ СЛАВЕ
Обележавање градске славе Ниша почиње у суботу, 31.маја, Кампом младих у Спомен парку „Бубањ“ а завршава је међународном Смотром еколошког и археолошког филма „Екополис фест“.Палилулско вече се ове године, због недавних поплава и целокупне ситуације у земљи, одлаже највероватније за септембар, рекао је председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. Међутим, како је најавио, општина Палилула ће богатим уметничким и спортским програмом допринети обележавању градске славе „Цар Константин и царица Јелена“.
детаљније

 

ПРВА САФАРИ РЕГАТА - „УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“ 2014.
29.05.2014

ПРВА САФАРИ РЕГАТА - „УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“ 2014.
НЕДЕЉА: 01.06.2014. Јужна Морава
У спомен на Видена Јовановића, учитеља ОШ "Бранко Миљковић"у Нишу,
који је испољио велику храброст, спашавајући своје ученике из Власинског језеру.
Обележавање Славе Града Ниша „Св цар Константин и царица Јелена“ 2014.
ПОКРОВИТЕЉ: Градска општина Палилула



детаљније

 

УСПЕШНА САРАДЊА НА ПОЉУ ЕКОЛОГИЈЕ
24.05.2014

УСПЕШНА САРАДЊА НА ПОЉУ ЕКОЛОГИЈЕ
Поводом Међународног дана биодивирзитета, директор Друштва за слатководно рибарство „Јужна Морава 2“, Никола Кумановић уручио је председнику Градске општине Палилуле-Ниш, Бобану Џунићу захвалницу, коју је ово друштво доделило за успешну сарадњу на пољу екологије,очувања и заштите животне средине. Општина Палилула позната је по активностима у области заштити животне средине и по великом броју остварених пројеката који се баве екологијом и очувањем животне средине.
детаљније

 

ПОДРШКА СУСЕДА НАРОДУ СРБИЈЕ
23.05.2014

ПОДРШКА СУСЕДА НАРОДУ СРБИЈЕ
Поводом обележавања дана словенске писмености и бугарске културе – “Свети Ћирил и Методије”, његова екселенција Ангел Димитров, амбасадор Републике Бугарске у Београду, примио је Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула-Ниш. Овим поводом разговарало се о успешној сарадњи општине Палилула са општинама у Бугарској али и о последицама катастрофалних поплава које су задесиле и подручије Републике Србије, степену угрожености становника на југу Србије и неопходној помоћи.
детаљније

 

ПОМАЖУ ПОЈЕДИНЦИ, АЛИ И ФИРМЕ
23.05.2014

ПОМАЖУ ПОЈЕДИНЦИ, АЛИ И ФИРМЕ
Становници Градске општине Палилула настављају са пружањем подршке особама у поплављеним подручјма. Након донације мештана насеља Црвена звезда, послат је још један контигент хуманитарне помоћи. Овој акцији помогла је дрогерија „Вили“ која је донирала пелене за бебе, као и пекара „Брашко“ која је послала пакете брашна. Помоћ је послата на Нишко сајмиште које представља централни простор са кога се сва пристигла помоћ шаље до угроженог становништва.
детаљније

 

ИНСПЕКЦИЈА ПОНОВО НА ТЕРЕНУ
23.05.2014

ИНСПЕКЦИЈА ПОНОВО НА ТЕРЕНУ
Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, по хитном поступку примио је грађанина Ивана Видановића чија је кућа једна од угрожених у улици Партизански курири услед нове појаве клизишта на овом терену. Председник општине је код надлежних градских органа - Управе за инспекцијске послове , тражио да се поново изађе на ову локацију, како би се сагледала нова фаза рада клизишта и у датим околностима нашло најбоље решење за све угрожене.Након великих поплава које су задесиле нашу земљу, активирала су се бројна клизишта.
детаљније

 

ПОМОЋ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ПЕТОГОДИШЊЕМ СКЕНДЕРУ ТАИРУ
20.05.2014

ПОМОЋ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ПЕТОГОДИШЊЕМ СКЕНДЕРУ ТАИРУ
Хуманитарна кампања нишке општине Палилула, „Помозимо нашој деци“, наставља се из дана у дан, а донаторска средства са наменског рачуна општине стижу као помоћ за лечење болесне деце на територији Палилуле. Петогодишњи Скендер Таир био је гост ове нишке општине, а његовим родитељима, по речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула биће уплаћен новац за наставак лечења у Клиничком центру Београд.


детаљније

 

ОБРЕНОВАЦ, ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА
19.05.2014

ОБРЕНОВАЦ, ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА
Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, са екипом из Ниша учествовао у спасавању људи у Обреновцу. Само по неколико стамбених зграда, које су вириле из мутне воде, могли смо да закључимо да је ту некада био град, каже Бобан Џунић, председник градске општине Палилула који је са екипом из Ниша помагао Обреновчанима баш у време најударнијег таласа. Најпотресније и најболније делује прихват мале деце која пут од куће до сигурности проведу у наручју спасиоца.
детаљније

 
ОТПРЕМЉЕНА ПРВА КОЛИЧИНА САКУПЉЕНЕ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ
18.05.2014

ОТПРЕМЉЕНА ПРВА КОЛИЧИНА САКУПЉЕНЕ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ
Из Градске општине Палилула-Ниш отпремљена је прва количина сакупљене хуманитарне помоћи коју су грађани донели након упућеног позива, у седиште Управе општине, у улици Бранка Радичевића 1. Акција је настављена и у недељу, 18.05.2014. Радници Управе градске општине Палилула дежурају и на услузи су грађанима.




детаљније
 
НИШКИ ПАЛИЛУЛЦИ У ХУМАНОЈ МИСИЈИ У ОБРЕНОВЦУ
17.05.2014

НИШКИ ПАЛИЛУЛЦИ У ХУМАНОЈ МИСИЈИ У ОБРЕНОВЦУ
Спасилачка екипа волонтера, коју је организовала Градске опстине Палилула, провела је ноћ овог викенда у Обреновцу (17.мај), у хуманој мисији, збрињавања грађана у поплављеном подручију ове београдске општине. Под вођством председника Градске општине Палилула, Бобана Џунића, караван од двадесеторо добровољаца, упутио се у петак, током вечери, (16.мај 2014.) ка Обреновцу. Екипа нишке општине Палилула, успела је око два сата после поноћи, међу ретким из унутрашњости Србије, да се пробије до централне позиције за збрињавање и прихват грађана – до моста на уласку у Обреновац. Искусни чланови Ронилачког клуба „Гусар“, извиђачи-поречани „Школског брода Јадран“, волонтери Канцеларије за младе и чланови руководства и Управе Градске општине Палилула у Нишу, са председником Џунићем, одмах су приступили спашавању становника у поплављеном делу општине Обреновац.
детаљније
 
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА - УПРАВА ОПШТИНЕ
16.05.2014

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА - УПРАВА ОПШТИНЕО Б АВ Е Ш Т Е Њ Е: УСЛЕД ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ КОЈА ЈЕ ЗАДЕСИЛА НАШУ ЗЕМЉУ, ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА-НИШ ЈЕ УВЕЛА ДЕЖУРСТВА У ОПШТИНИ. СВИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ГРАЂАНИ, СХОДНО СВОЈИМ МОГУЋНОСТИМА, МОГУ ДА ПОМОГНУ И ДОНЕСУ: ВОДУ, КОНЗЕРВИРАНУ ХРАНУ, СРЕДСТВА ХЕМИЈЕ (ВЛАЖНЕ МАРАМИЦЕ, АСЕПСОЛ, ТОЛЕТ ПАПИР,САПУНЕ) И ГАРДЕРОБУ И ТО ДОСТАВЕ НА СЛЕДЕЋЕ  АДРЕСЕ:

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА, УЛ. БРАНКА РАДИЧЕВИЋА БР. 1,

Одред извиђача "Краљ Петар Први" – истурено дељење ОШ "Краљ Петар-Први" у Паси пољани, Војводе Путника 8
Одред извиђача "Ђука Динић" - Светолика Ранковића 43

РАДНО ВРЕМЕ ПУНКТОВА ЈЕ ЗА САДА ОД 10,00 ДО 20,00ЧАСОВА
детаљније
 
НИШКИ ПАЛИЛУЛЦИ КРЕНУЛИ У ПОМОЋ ОБРЕНОВЧАНИМА
16.05.2014

НИШКИ ПАЛИЛУЛЦИ КРЕНУЛИ У ПОМОЋ ОБРЕНОВЧАНИМА
Вечерас, око 21 сат (16.05.2014.) група добровољаца-волонтера, коју је организовала Градска општина Палилула у Нишу, на челу са председником општине Бобаном Џунићем кренула у помоћ угроженим грађанима општине Обрановац. Позиву председника Владе Републике Србије, Александра Вучића и општине Палилула одазвали су се чланови ронилачког клуба "Гусар", извђачи -поречани Школски брод "Јадран", чланови руководства и Управе општине.По речима Бобана Џунића, општина Палилула формираће током овог викенда и прихватне пунктови за прикупљање хране и опреме коју су грађани понудили угроженом становништву.
детаљније
 
KLIZIŠTE U GABROVCU UGROZILO DOMAĆINSTVA
16.05.2014

KLIZIŠTE U GABROVCU UGROZILO DOMAĆINSTVA
Predsednik Gradske opštine Palilula u Nišu, Boban Džunić, po pozivu građana sela Gabrovac, koji je upućena putem Kancelarije za brze odgovore opštine, obišao je porodice koje su ugrožene novonastalim klizištem u ovom seoskom naselju, koje ima preko 1000 stanovnika. Predsednik Džunić je ovim povodom formirao i opštinsku Komisiju koja je na terenu sa građanima i registruje postojeće stanje objekata. O posledicama ove elementarne nepogode biće informisano Veće grada NIša i Štab za vanredne situacije kao i nadležni republički organi.
детаљније
 
ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ ПАЛИЛУЛЕ
10.05.2014

ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ ПАЛИЛУЛЕ
У организацији нишког Дома здравља, уз подршку Градске општине Палилула, на платоу испред Нишког културног центра, одржан је први овогодишњи “Базар здравља”, где су грађани могли да провере своје здравствено стање мерењем крвног притиска, шећера у крви, мерењем телесне тежине и висине. Такође је обележен и Међународни дан физичке активности.На првом овогодишњем Базару здравља, који је одржан у Градској општини Палилула, на платоу испред Нишког културног центра, тим Дома здравља пружио је више стотина бесплатних медицинских услуга, чиме је и остварен циљ овог пројекта
детаљније
 
ПОЧАСТ ЖРТВАМА ПОВОДОМ ДАНА ЕВРОПЕ
8.05.2014

ПОЧАСТ ЖРТВАМА ПОВОДОМ ДАНА ЕВРОПЕ
Амбасадор Бугарске у Србији Ангел Димитров, са сарадницима, војним аташеом и генералним конзулом Конзулата у Нишу,Атанасом Крстиним и председник Градске општинеПалилула Бобан Џунић, поводом Дана Европе, положили су венце на спомен-костурницу палим бугарским војницима у Другом светском рату. Венце су положили и представници бугарске националне мањине у Србији и невладиног сектора. Спомен костурници бугарским оружаним снагам, подигнута је 1948. године у насељу „Ледена стена“ општине Палилула, палим бугарским војницима у завршеним операцијама борбе против немачких окупатора на територији бивше СФРЈ.Амбасадор Републике Бугарске у Србији, Ангел Димитров, нагласио је да жртву бораца треба поштовати јер је она уткана у нашу будућност и наше животе.
детаљније