АРХИВА ВЕСТИ МАРТ
 

„БОРИНИ ДАНИ“ У ЗНАКУ ЈУБИЛЕЈА НИШКЕ ГИМНАЗИЈЕ
31.03.2014

БОРИНИ ДАНИ“ У ЗНАКУ ЈУБИЛЕЈА НИШКЕ ГИМНАЗИЈЕ
Гимназија “Бора Станковић” у Нишу обележава 45 година рада, а њени ученици припремили су низ манифестација, које се одржавају до 4.априла. Свечаности, која је одржана у нишком Позоришту лутака, присуствовао је и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, некадашњи ђак ове гимназије. “Данас славимо знање, мудрост и машту”, овим речима отворена је свечана академија, поводом 45. рођендана нишке Гимназије “Бора Станковић” а у поздравној речи Љиљане Златановић, директорке Гимназије, истакнути сунајзначајнији резултати ове престижне образовне установе.
детаљније

 

ИЗВИЂАЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ
29.03.2014

ИЗВИЂАЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ
По четрнаести пут одржана традиционална акција нишких извиђача. Боравак у природи и промоција извиђачких вештина.У Спомен парку „Бубањ“ одржана је традиционална акција извиђача "ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ". Учеснике и организаторе ове активности, коју је организовао одред извиђача „Краљ Петар - Први“, поздравио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Он је истакао значај и улогу извиђачке организације у раду са децом и младима и нагласио да је потребно извиђачке активности подржати јер се ради о организацији која има дугу традицију и успешне разултате.
детаљније

 

“ОХОЛОСТ НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ”
29.03.2014

“ОХОЛОСТ НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ”
Спомен парк “Бубањ” је протеклог викенда опет био на мети вандала. Несавесни посетиоци овог спортско-рецкреационог комплекса у Градској општини Палилула, разрушили су један сеник и дрвену грађу запалили, спомен обележје „украсили“ графитима, оштетили део клупа у анфитетатру. Све се то одиграло један дан пре почетка традиционалне акције извиђача одреда “Краљ Петар-Први” у Нишу. Председник општине Палилула Бобан Џунић, који је отворио акцију извиђача био је непријатно изненађен затеченим стањем.
детаљније

 

ТРИБИНА О ПРИВАТИЗАЦИЈИ У СПОРТУ
27.03.2014

ТРИБИНА О ПРИВАТИЗАЦИЈИ У СПОРТУ
Приватизација спортских клубова у Србији је неопходна, јер је недопустиво да порески обвезници покривају огромне губитке, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић на трибини “Приватизација у спорту” која је одржана у Сали Скупштине Града Ниша. На трибини су учествовали представници бројних клубова И организација. Овом скупу, присуствовао је и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима. Општина Палилула је тренутна једна од најактивнијих општина у региону која је путем пројеката и бројним активностима значајно допринела унапређењу спорта и спортске рекреације на својој територији.
детаљније

 

ШКОЛА „БУБАЊ“ ОБЕЛЕЖИЛА ЈУБИЛЕЈ
27.03.2014

ШКОЛА „БУБАЊ“ ОБЕЛЕЖИЛА ЈУБИЛЕЈ
Школа са домом ученика "Бубањ" Ниш, која ради на територији Градске општине Палилула обележава шест деценија успешног рада. Овим поводом, у сали Позоришта лутака одржана је свечаност и позоришна представа у присуству представника Министарства просвете, бројних гостију из земље и региона. Након поздравне речи Гордане Живковић, директорице Школе са домом ученика "Бубањ" Ниш, о јубилеју школе, научној конференцији, сарадњи са општином Палилула и образовном раду говорио је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

ОДРЖИВИ РАЗВОЈ, ЗАЈЕДНИЧКО ПЛАНИРАЊЕ И КОРИШЋЕЊЕ РЕГИОНАЛНИХ РЕСУРСА
22.03.2014

ОДРЖИВИ РАЗВОЈ, ЗАЈЕДНИЧКО ПЛАНИРАЊЕ И КОРИШЋЕЊЕ РЕГИОНАЛНИХ РЕСУРСА
У сусрет Светском дану вода - вода и енергија; “Припрема река за имплементацију виталне и еколошки нешкодљиве обновљиве енергије” (”Рецлаиминг риверс фор Имплементатион оф Витал анд Енвиронмент-фриендлy Ренеwабле енергy Соурце (РИВЕРС). У сусрет Светском дану вода, на нишком Факултету заштита на раду у Градској општини Палилула, успешно се завршава активност на једногодишњем прекограничном пројекту “Припрема река за имплементацију виталне и еколошки нешкодљиве обновљиве енергије” (Рецлаиминг риверс фор Имплементатион оф Витал анд Енвиронмент-фриендлy Ренеwабле енергy Соурце)-(РИВЕРС) из области екологије са партнерима у Бугарској. Протекле недеље објављена је и информација да су Комесари ЕУ одобрили захтев иницијативе европских грађана Право на воду (Ригхт2Wатер) и саставили листу обавеза у складу са овим захтевом.
детаљније

 

ПРИЈЕМ И ПРИЗНАЊА ЗА ПРИЈАТЕЉЕ ИЗ ФРАНЦУСКЕ
20.03.2014

ПРИЈЕМ И ПРИЗНАЊА ЗА ПРИЈАТЕЉЕ ИЗ ФРАНЦУСКЕ
Захваљујући двогодишњем програму билатералне сарадње ОШ ''Краљ Петар-ПРВИ'' у Нишу и Колежа ''Marcellin Berthelot'' у Беглу крај Бордоа у Француској и прошлогодишњем студијском боравку нишких ученика у Беглу, који је организован уз подршку Градске општине Палилула, представници ове образовне установе у Француској боравили су од 16.-23.марта у Нишу. У оквиру Франкофанских дана у Србији ученици две школе извешће позоришни коман „Мали принц“ у хуманитарне сврхе. За учеснике ове манифестације Бобан ЏУНИЋ, председник општине Палилула организовао је у Нишком културном центру пријем.
детаљније

 

ЈЕЗИК ПРИЈАТЕЉСТВА- ПОВЕЗАО МЛАДЕ БЕГЛА(БОРДО) И ПАЛИЛУЛЕ(НИШ)
18.03.2014

ЈЕЗИК ПРИЈАТЕЉСТВА- ПОВЕЗАО МЛАДЕ БЕГЛА(БОРДО) И ПАЛИЛУЛЕ(НИШ)
У оквиру програма међународне билатералне сарадње и Франкофанских дана у Србији ученици ОШ ''Краљ Петар-ПРВИ'' у Нишу и Колежа ''Марцеллин Бертхелот'' у Беглу крај Бордоа у Француској, под покровитељатвом Градске општине Палилула приказали су на сцени Народног позоришту у Нишу коман „Мали принц“, по делу Антуана Сент Егзиперија. Сав приход од продатих улазница намењен је у хуманитарни фонд „Помозимо нашој деци“, који је пре годину дана установила Градска општина Палилула у Нишу. Протагонисти ове јединствене позоришне групе младих из Бегла (Бордоа) и Ниша, поздрављени су од бројне публике, која је са пажњом пратила комад „Мали принц“ на фрнцуском и спском језику.
детаљније

 

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ О ПРОЈЕКТУ „ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО“
18.03.2014

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ О ПРОЈЕКТУ „ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО“
Под покровитељатвом Градске општине Палилула, РТВ Белами и Медијска еколошка мрежа ЕКОполис, реализовали су документарни филм о активностима партнерских општина Ихтиман и Палилула, на пројекту Живети зелено-„Living Green“, у оквиру ИПА програма, прекограничне сарадње Бугарска-Србија 2013/2014. Документарним филмом промовисана су интересовања грађана два града у области екологије, заштите животне средине и одрживог развоја. По речима председника општина и пројект менаџера овај пројекат је допринео изградњи капацитета општинских Управа у заштити животне средине и очувању природних ресурса у пограничном региону.
детаљније

 
АТАРСКИ ПУТЕВИ У ЧОКОТУ
15.03.2014

АТАРСКИ ПУТЕВИ У ЧОКОТУ
У оквиру подршке остваривању активности пољопривредних произвођача у Градској општини Палилула, председник општине, Бобан ЏУНИЋ, са начелником Управе за пољопривреду и развој села, Сашом Стоиљковићем, обишли су село ЧОКОТ. У овом насељеном месту у току су завршне активности на изградњи планиране деонице атарског пута у дужини од 900м и то на потезу три бреста (450м) и у правцу према Јужној Морави (450м). Захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, 6,34 километра атарских путева добила су и насељена места у Градској општини Палилула.
детаљније
 
СВЕЧАНОСТ У ШКОЛИ "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" У ГАБРОВЦУ
14.03.2014

СВЕЧАНОСТ У ШКОЛИ "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" У ГАБРОВЦУ
Основна школа "Бранко Радичевић" у Габровцу, која ради на територији Градске општине Палилула, основана је давне 1928.године и успешно остварује образyовну мисију на сеоском подручију. Поводом Дана школе, одржана је пригодна свечаност. Бобан Џунић, председник општине Палилула са сарадницима, члановима Већа обиша је ову школу и ученицима и наставницима честитао остварени успех у образовним и друштвеним активностима. Директорка школе Глорија Радојчић захвалила је председнику Џунићу на подршци општине Палилула у побољшању услова рада и квалитета наставе.
детаљније
 
"БРАНКОВО ПЕРО" МЛАДИМ ПЕСНИЦИМА
14.03.2014

"БРАНКОВО ПЕРО" МЛАДИМ ПЕСНИЦИМА
Основна школа “Бранко Миљковић” у Градској општини Палилула, свечаном академијом, у присуству великог броја званица, обележила је Дан школе. Програм је отпочео наступом хора и оркестра школе, који су по резултатима на државним смотрама у самом врху u regionu. Читав програм био је посвећен великом песнику а многи ученици су кроз различите тачке показали свој таленат.Учеснике ове манифестације поздравио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, који је похађао ову школу и био један од најбољих ученика генерације.
детаљније
 
ЈАСНА ВИЗИЈА РАЗВОЈА И ДОБАР МЕНАЏМЕНТ
13.03.2014

ЈАСНА ВИЗИЈА РАЗВОЈА И ДОБАР МЕНАЏМЕНТ
Нишка општина Палилула је по броју становника једна од највећих градских општина у Нишу али је по стандарду живота становника у извештају Завода за статистику Србије, на самом зачељу општина у Србији. У датим околностима, девастираном привредном окружењу, ограниченим надлежностима и скромним буџетом, руководство ова организација локалне самоуправе града Ниша, успешно остварује међународне пројекте али и решава кључне проблеме грађана. То је био повод за разговор са председником Градске општине Палилула, Бобаном Џунићем.
детаљније
 
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ „МАРИНА ДРЖИЋА”
13.03.2014

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ „МАРИНА ДРЖИЋА”
Радови на реконструкцији улице „Марина Држића”, у Градској општини Палилула, коначно су отпочели. Ова саобраћајница је дуга 894 метра, а пре стављања новог асфалта најпре ће се обновити водоводна мрежа-изјавио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.„Улица “Марина Држића” је једна од најпрометнијих улица на територији општине Палилула и она пролази поред највећег обданишта у Нишу и Основне школе „Бранко Миљковић“, која ће такође бити реконструисана до половине ове године. Ова улица има стару водоводну и канализациону мрежу.
детаљније
 
ŠEST KILOMETARA ATARSKIH PUTEVA U OPŠTINI PALILULA
12.03.2014

ŠEST KILOMETARA ATARSKIH PUTEVA U OPŠTINI PALILULA
У селу Крушце, Градске општине Палилула завршава се изградња дела атарских путева, захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и градске Управе за пољоприврееду и развој села. Ове године на подручју општине биће уређено преко 6 км атарских путева вредности 4,5 милиона динара, а што ће пољопривредницима обезбедити лакши долазак до ораница.Општина Палилула има преко 7 хектара пољопривредних површина, од чега је око 6 и по хектара обрадиво, док су остало пашњаци. У прошлој години на њеној територији уређено је скоро 13 км атарских путева, док ће ове године шљунком бити посуто преко 6 км сеоских путева- каже председник Градске општине Палилула Бобан Џунић.
детаљније
 
ОДРЖАНА 10.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ
11.03.2014

ОДРЖАНА 10.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ
Десета редовна седница Скупштине градске општине Палилула, којом је председавао Милош Стојковић, одржана је у петак, 07.марта у сали Нишког културног центра. Одборници су усвајили записник са претходне седнице Скупштине а затим су разматрана одборничка питања и иницијативе.Председник општине Бобан Џунић и председник Скупштине Милош Стојковић, честитали су одборницама Међународни празник жена - 8.март и уручили пригодне поклоне.
детаљније
 
УЛИЦА „ВОЈИСЛАВ ИЛИЋ“ У ДОЊЕМ МЕЂУРОВУ, ИМА ПРИОРИТЕТ
5.03.2014

УЛИЦА „ВОЈИСЛАВ ИЛИЋ“ У ДОЊЕМ МЕЂУРОВУ, ИМА ПРИОРИТЕТ
Становници села Доње Међурово у Градској општини Палилула, које се налази на око пет километара од центра града Ниша, ускоро ће добити реконструисану улицу „Војислава Илића“. „Иако смо већ више од деценије у 21.веку, ова саобраћајница је већ годинама неасфалтирана и готово непроходна, па ова ситуација знатно утиче на квалитет живота мештана у селу. Канализацију и воду становници села су добили, али асфалт, према њиховим речима, никако да стигне. На захтев Савета грађана Доњег Међурова, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, разговарао је са мештанима и обишао спорну улицу „Војислав Илић“.
детаљније
 
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ БУГАРСКЕ У БЕОГРАДУ
3.03.2014

ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ БУГАРСКЕ У БЕОГРАДУ
Амбасадор Републике Бугарске у Београду, Његова Екселенција, Ангел Димитров, приредио је пријем у својој резиденцији у Београду, поводом обележавања 3. марта - Дана ослобођења Бугарске од турског ропства. Пријему су присуствовали представници Владе Републике Србије, дипломатског кора, локалних самоуправа, организација цивилног друштва. Овим поводом, председник Градске општине Палилула у Нишу, Бобан Џунић, уручио је признање општине – ПОВЕЉУ, амбасадору  Ангелу Димитрову, у знак захвалности за допринос развоју и напретку добросуседских односа и подршци прекограничној сарадњи.
детаљније