АРХИВА ВЕСТИ НОВЕМБАР
 

ФИЛМ О ДРЖАВИ КОЈЕ ВИШЕ НЕМА
28.11.2014
ФИЛМ О ДРЖАВИ КОЈЕ ВИШЕ НЕМА

ЕКИПА филмског документарног пројекта "У потрази за изгубљеном државом" који режира Марија Ратковић Видаковић, у продукцији Хрватског филмског савеза (www.hfs.hr), боравила је 28.новембра у Нишу. Овим поводом обављено је истраживање и снимање материјала о Спомен парку „Бубањ“, на територији Градске општине Палилула. Пре “Бубња” обављена су снимања на још три локације у Србији, у Спомен комплексу "21. октобар" у Крагујевцу, спомен комплексима на Кадињачи и на Космају. “У потрази за изгубљеном државом” документарни је пројект у којем редатељица у пратњи своје мајке и брата креће на пут кроз свих седам данашњих држава насталих из Југославије како би нам, како наводи, "испричала причу о распаду једне земље из особне
детаљније

 

ПОЗИТИВНО МИШЉЕЊЕ ЗА ПЛАН РЕГУЛАЦИЈЕ ТРАФОСТАНИЦЕ „НИШ 6“
27.11.2014
ПОЗИТИВНО МИШЉЕЊЕ ЗА ПЛАН РЕГУЛАЦИЈЕ ТРАФОСТАНИЦЕ „НИШ 6“

Одборници Скупштине Градске општине Палилула, на тринаестој редовној седници која је одржана у сали НКЦ,  дали су позитивно мишљење о плану детаљне регулације комплекса трафостанице Ниш 6. Након усвајања записника са претходне седнице скупштине, известилац одборника о плану детаљне регулације комплекса трафостанице 110/10 кВ ''Ниш 6'' са прикључним двоструким далеководом 110 кВ у Нишу, био је Ивица Димитријевић, шеф центра за инфраструктуру „Завода за урбанизам“. Овом реконструкцијом се добија резервно напајање, које је веома значајно, образложио је представник Завода за урбанизам.
детаљније

 

РАЗГОВОР О РАЗВОЈУ ПРОЈЕКТА „SUCCESS-УСПЕХ“
26.11.2014
РАЗГОВОР О РАЗВОЈУ ПРОЈЕКТА „SUCCESS-УСПЕХ“

У оквиру редовних консултација на остваривању пројекта „SUCCESS-УСПЕХ“ у Градској општини Палилула-Ниш, одржан је састанак пројектних тимова општина Своге и Палилула. У анализи развоја пројекта и даљим плановима активности учествовали су Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, Милош Стојадиновић, менаџер пројекта, Драган Терзић и Никола Божић а из Бугарске Георги Петров, заменик председника општине Своге, Силвиа Маринкова, Марија Павлова и Антоанета Ракчева Орманђиева, представница Бугарске фондације „Спорт без граница“.
детаљније

 

АСФАЛТИРАНА УЛИЦА У ГОРЊЕМ МЕЂУРОВУ
21.11.2014
АСФАЛТИРАНА УЛИЦА У ГОРЊЕМ МЕЂУРОВУ

Мештани села Горње Међурово моћи ће несметано да се крећу јер је улица “Љубише Цветковића - Робија” асфалтирана.  Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са члановима општинског Већа и Сава грађана, обишао је радове и изразио задовољство што је коначно ова саобраћајница, у дужини од 400 метара, уређена. Иако је предвиђено да овом улицом у Горњем Међурову пролази аутобус, због лошег стања саобраћајнице то је у протеклом периоду било немогуће. Реконструкција и припремни радови коловоза извршени су током ове недеље а у петак, 21.новембра наливен је и асфалт. Истог дана, улица “Љубише Цветковића Робија” пуштена је за саобраћај.
детаљније

 

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ "БРАНКО МИЉКОВИЋ"
19.11.2014
ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ "БРАНКО МИЉКОВИЋ"

У Министарство привреде Владе Републике Србије, градоначелник Града Ниша проф. др Зоран Перишић, са извођачима радова, потписао је трилатерални уговор о реконструкцији зграде ОШ "Бранко  Миљковић" која се налази у насељи Делијски вис на територији Градске општине Палилула у Нишу. Радове ће изводити, како је саопштено, грађевинска фирма из Лесковца, а рок за завршетак радова је 180 календарских дана. Половину средства за ову намену у укупном износу од нешто преко 51. милиона динара обезбедиће Град Ниш, док ће другу половину средстава обезбедити ресорно министарство. 
детаљније

 

ДАН ПРИМИРЈА-ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ВЕЛИКОГ РАТА
11.11.2014
ДАН ПРИМИРЈА-ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ВЕЛИКОГ РАТА

На Војничком гробљу у Нишу, поводом Дана примирја у Првом светском рату, положени су венци на спомен-костурницу у српском делу гробља и на спомен обележје где су сахрањени британски војници и одата пошта погинулима и жртвама рата.Венце су на спомен обележја погинулим српским и енглеским војницима, положили, у име Града Ниша, проф.др Зоран Перишић, Градске општине Палилула, председник општине Бобан Џунић, начелник Нишавског управног округа Александар Цветковић, делегација Војске  Србије, Полицијске управе у Нишу, потомци погинулих, као и делегације удружења која негују традиције ослободилачких ратова.
детаљније

 

АТАРСКИ ПУТЕВИ И У ПАСИ ПОЉАНИ
8.11.2014
АТАРСКИ ПУТЕВИ И У ПАСИ ПОЉАНИ

У оквиру подршке остваривању активности пољопривредних произвођача и Савета грађана у општини Палилула, председник општине Бобан Џунић, обишао је са сарадницима и Сашом Стоиљковићем, начелником Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша село Паси Пољана. У овом насељеном месту општине Палилула реализују се радови на изградњи планираних  деоница атарских путева у дужини од око 2000 метара. Захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, почетком ове године на подручју општине Палилула уређено је 13. километара атарских путева.
детаљније