АРХИВА ВЕСТИ ОКТОБАР
 

ВОЈНИ МУЗЕЈ У ИНЖИЊЕРИЈСКОЈ КАСАРНИ?
21.10.2014
ВОЈНИ МУЗЕЈ У ИНЖИЊЕРИЈСКОЈ КАСАРНИ?

Градоначелник Ниша проф др Зоран Перишић, након сусрета са представницима Војног музеја и Ваздухопловног музеја у Београду и Министарства одбране (23.10.2014.), изјавио је да је постигнута сагласност да се касарна "Филип Кљајић" (Инжињеријска касарна) која се налази на територији Градске општине Палилула претвори у Војни музеј. „Град Ниш нема Војни музеј а предлог је да се можда поједине делатности будућег Војног музеја и Народног музеја у Нишу обједине у простору те касарне, рекао је Паришић новинарима.Разговору су присуствовали и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и проф.др Миле Илић, председник Скупштине града Ниша.
детаљније

 

КАКО ДО УСПЕШНЕ ЗАШТИТЕ И УНАПРЕЂЕЊА ЗДРАВЉА СТАНОВНИКА?
20.10.2014
КАКО ДО УСПЕШНЕ ЗАШТИТЕ И УНАПРЕЂЕЊА ЗДРАВЉА СТАНОВНИКА?

„Укупан систем наше здравствене заштите бави се највећим делом болешћу, што је уосталом и његов задатак-изјавио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, у часопису „Кући доброг здравља“,Дома здравља у Нишу. Од наших здравствених установа и локалних управа очекује се, рекао је председник Џунић, да на путу европске интеграције Србије приступимо спровођењу и оног дела препорука Светске здравствене организације и Европске уније, које говоре о заштити здравља али и о унапређењу здравља.
детаљније

 

„СПОРТСКА ЗОНА“- РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ
15.10.2014
„СПОРТСКА ЗОНА“- РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Поводом почетка активности на новом пројекту, „СПОРТСКА ЗОНА“- РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ, који се остварује у оквиру ИПА фонда, кроз суседски програм Бугарска– Србија, у Градској општини Палилула-Ниш, одржан је први састанак пројектних тимова: Градске општине Палилула и Бугарске општине Берковица. О раду на пројекту и партнерској сарадњи две општине, на конференцији за новинаре, говорили су: Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула и Гергана АНТОНОВА, менаџер пројекта и заменик председника општина Берковица.
детаљније

 

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА И ОДАВАЊЕ ПОЧАСТИ
14.10.2014
ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА И ОДАВАЊЕ ПОЧАСТИ

Поводом 14.октобра „Дана ослобођења Града Ниша“ и 70. година од ослобађања Ниша у Другом светском рату“, на Спомен костурници бугарским оружаним снагама која је подигнута 1948. године у насељу „Ледена стена“, палим бугарским војницима у завршним операцијама борбе против немачких окупатора на територији бивше СФРЈ, делегације: Бугарског Савеза војних ветерана, Амбасаде Републике Бугарске у Београду - Генералног конзулата у Нишу, Градске општине Палилула - Ниш, положиле су венце.
детаљније

 

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ на СПОМЕН КОСТУРНИЦУ У ПАРКУ „БУБАЊ“
14.10.2014
ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ на СПОМЕН КОСТУРНИЦУ У ПАРКУ „БУБАЊ“

Поводом обележавања јубилеја, 70 година од ослобођења Ниша у Другом светском рату, положени су венци у спомен парку Бубањ. Почаст погинулима одали су председник Скупштине града проф.др Миле Илић, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, начелник Полицијске управе у Нишу, припадници Војске Србије, чланови Савеза бораца и организација цивилног друштва.„Град Ниш-општина Палилула има више места која симболишу жртве Другог светског рата и нашу антифашистичку борбу - истакао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Спомен парк „БУБАЊ“ је место где су фашисти стрељали више хиљада људи, који су пре тога били заточени у концентрационом логору „Црвени крст“.
детаљније

 

НОВИ ЗАСАДИ И УРЕЂЕЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА
13.10.2014
НОВИ ЗАСАДИ И УРЕЂЕЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА

Савети грађана насеља Паси Пољана и Делијски вис, уз подршку општине Палилула организовали уређење запуштених зелених површина. Председник општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима, Милошем Стојковићем, Александром Ждралетом, члановима општинског Већа и Канцеларије за младе, са грађанима ових насеља, засадили нове саднице.Уређење већих зелених површина и садња нових садница од посебног је значаја у урбаним областима, где је загађеност највећа. Познато је да парковна и шумска вегетација позитивно утиче на климу, земљиште, као и на ублажавање дејства издувних гасова. То су препознали у Градској општини Палилула и у сарадњи са саветима грађана кренули су у акцију уређења запуштених површина.
детаљније

 

ТРИДЕСЕТ ГОДИНА РАДА - ИЗВИЂАЧА ПОРЕЧАНА У НИШУ
11.10.2014
ТРИДЕСЕТ ГОДИНА РАДА - ИЗВИЂАЧА ПОРЕЧАНА У НИШУ

Акцијом „Хајде да се играмо“ одред извиђача поречана Ш.Б„Јадран“ обележио је 30 година рада са младима. Неколико десетина извиђача, како млађих, тако и старијих кроз више такмичарских дисциплина показало је своју спретност и умеће. А најбољи су добили награде и медаље. Ова акција је одржана 28.пут а уједно је и мали допринос обележавању овогодишњег програма „Дечје недеље 2014“ у Нишу.Полигон спретности, везивање чворова, семафор, познавање Морзеове азбуке, надвлачење конопца, само су неке од дисциплина у којима су полетарци и пчелице, али и старији извиђачи показали сналажљивост и обученост.Бити извиђач  је занимљиво а ова акција је битна не због такмичења и победе, већ због дружења, каже Ратомир Петковић, старешина Савеза извиђача Ниша и један од оснивача одреда поречана.
детаљније

 

ДЕЦЕНИЈА РАДА СЛОВЕНАЧКЕ КУЛТУРНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НИШУ
11.10.2014
ДЕЦЕНИЈА РАДА СЛОВЕНАЧКЕ КУЛТУРНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НИШУ

Очување традиционалних културних вредности словеначког народа, учење словеначког језика и активна веза са матичном државом и даље су циљеви културне заједнице “Франце Прешерен” у Нишу, истакао је на свечаности у основној школи “Свети Сава”, поводом 10 година рада Словеначке културне заједнице у Нишу. председник овог друштва Ивица Груден. Учеснике овог догађаја поздравио је, и његова екселенција, амбасадор Републике Словеније у Србији, господин Франц Бут.Обележавање једне деценије Словеначке културне заједнице Франц Прешерн у Нишу су, поред бројних чланова заједнице, присуствовали и Мојца Чемас Стјепановић, градоначелник Чрномља, Алојзиј Мухич, градноначелник Новог Места, представници нишких градских општина Палилула, Пантелеј и Медијана, представници других националних мањина и организација цивилног друштва из региона.
детаљније

 

ТЕМА СУСРЕТА ДЕЦЕ - СТИХОВИ ЉУБИВОЈА РШУМОВИЋА
8.10.2014
ТЕМА СУСРЕТА ДЕЦЕ - СТИХОВИ ЉУБИВОЈА РШУМОВИЋА

Традиционална манифестација “Сусрети пријатељства-Радост Европе 2014”, коју већ седам година успешно организује Црквено- играчки ансамбл Бранко, уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Господина др Јована и покровитељство Градске општине Палилула, обрадовала је малишане и њихове родитеље у Нишу. Мали извођачи из Француске, Македоније и Србије, на сцени Светосаског дома, својим наступом обележили су пријатељство. Спојили су их песма, игра и плес. “Ако небудете деца, нећете ући у царско небеско, овим речима је изасланик, нишког владике др Јована Пурића, Бранко Цинцаревић, пожелео добродошлицу учесницима „Сусрета пријатељства“.
детаљније

 
“СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА ДАНАС У НИШУ
6.10.2014
“СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА” ДАНАС У НИШУ

Ниш је данас домаћин Међународне смотре дечијег стваралаштва „Сусрети пријатељства“ која се одржава седму годину заредом у оквиру традиционалне  манифестације  „Радост Европе“. Захваљујући Црквено-играчком ансамблу „Бранко“ и Градској општини Палилула, у Светосавском дому, биће организована смотра дечијег стваралаштва на којој поред домаћина, учествују дечији ансамбли из Македоније, Француске, Београда и Ниша. Овим поводом, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, примио је у просторијама Општине учеснике програма. Представници дечијих ансамбала из Скопља (Македонија): Татјана Гогоска, из Дечијег кретаивног центра „ Звезда“
детаљније
 
АСФАЛТИРАНА УЛИЦА "ВЕРЕ КАТИЋ" У МРАМОРУ
4.10.2014
АСФАЛТИРАНА УЛИЦА "ВЕРЕ КАТИЋ" У МРАМОРУ

У оквиру сарадње са Саветима грађана у насељима нишке општине Палилула, интезивно се остварују радови на уређењу инфраструктурних објеката. У циљу побољшања квалитета живота становника, у селу Мрамор, протеклог викенда завршено је асфалтирање улице "Вере Катић", у дужини од 80 метара поред истуреног одељења основне школе „Десанка Максимовић“. Ђаци и становници овог насеља у Мрамору, убудуће ће имати одговарајући прилаз својим кућама и неће газити блато. Радове је обишао Бобан Џунић, председник општине са сарадницима, Александром Ждралетом замеником председника Скупштине општине Палилула и члановима Савета грађана Мрамора.
детаљније
 
ЗАВРШЕН АТАРСКИ ПУТ МРАМОР-МРАМОРСКИ ПОТОК
3.10.2014
ЗАВРШЕН АТАРСКИ ПУТ МРАМОР-МРАМОРСКИ ПОТОК

У оквиру подршке остваривању активности пољопривредних произвођача у Градској општини Палилула, председник општине, Бобан ЏУНИЋ, са начелником Управе за пољопривреду и развој села, Сашом Стоиљковићем, обишао је село МРАМОР. У овом насељеном месту завршени су радови на изградњи планиране деонице у дужини ос 3.000 метара атарског пута. Радови су остварени захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша.
детаљније
 
„СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА“ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
2.10.2014
„СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА“ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишкогГосподина др Јована и покровитељство Градске општине Палилула, Црквено-играчки ансамбл „Бранко“ организоваће Седму међународну манифестацију „Сусрети пријатељства - Радост Европе 2014“. Овај дечији фестивал биће одржан у понедељак, 06.октобра у сали Светосавског дома. На седмом „Сусрету пријатељства“ деце у Нишу, како је најавио Миљко Петровић, уметнички руководилац Ансамбла „Бранко“, очекује се учешће дечијих група из Скопља (Македонија), Софије (Бугарска), Ле Пуy ен Велаyа (Француска), Србије-Дечијег културног центра Београд, Дечијег културно-образовног и рекреативног центра у Нишу, чланови хора ОШ “Ратко Вукичевић“ ,солиста ОШ „Цар Константин“, Црквено-играчки ансамбл „БРАНКО“ НИШ.
детаљније