АРХИВА ВЕСТИ АВГУСТ
 

ШАХОВСКИ ТУРНИР У ЧАСТ ДАНА МЛАДИХ НИША
31.08.2015

ШАХОВСКИ ТУРНИР У ЧАСТ ДАНА МЛАДИХ НИША
Под мотом „У сусрет Дану младих Ниша“, у Градској општини Палилула, у просторијама основне школе „Краљ Петар-Први“, организован је  традиционални шаховски турнир за ученике основних и средњих  школа. Била је то могућност за неке  такмичаре да се први пут окушају у својој конкуренцији, док је за неке, већ искусне такмичаре, ово била добра вежба пред  велика такмичења. Шаховско спортско такмичење, које је припремио Шаховски савез Нишавског округа у сарадњи са Канцеларијом за младе и под покровитељством општине Палилула и Савета за младе Скупштине  града Ниша, отворио је председник Бобан Џунић.
детаљније

 

САМОХРАНИ РОДИТЕЉИ – ПРАВА, ОБАВЕЗЕ, САГЛЕДАВАЊА
27.08.2015

САМОХРАНИ РОДИТЕЉИ – ПРАВА, ОБАВЕЗЕ, САГЛЕДАВАЊА
Опште стање глобалног друштва условило је промене породичне структуре, а један од све учесталијих модалитета породице јесу породице са једним родитељем. У Републици Србији, низ стратешких докумената, усвојених на нивоу Владе, указује на спремност државе да се озбиљније посвети решавању појединих проблема од посебног значаја за самохране родитеље, којима се регулишу одређена права, ситуације или питања од значаја за самохране родитеље.

детаљније

 

 

"МОДЕРНА ОПШТИНА СА ТРАДИЦИОНАЛНИМ ВРЕДНОСТИМА"
27.08.2015

"МОДЕРНА ОПШТИНА СА ТРАДИЦИОНАЛНИМ ВРЕДНОСТИМА"
У недељним информативним новинама НИН, од 27.08.2015. објављен је интервиу са Бобаном Џунићем, председником Градске општине Палилула у Нишу. У тексту, "Модерна општина са традиционалним вредностима", који је објављен на две стране, председник нишке општине Палилула, говори о раду ове градске општине, међународним пројектима, суседској сарадњи са општинама у Бугарској, раду општинске Управе по високим стандардима захтева ИСО 9001, хуманитарном фонду «Помозимо нашој  деци», комуникацији са грађанима, организацијама и установама у решавању бројних питања из надлежности локалних самоуправа. 
детаљније

 

АСФАЛТ ЗА ДВЕ УЛИЦЕ У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС
26.08.2015

АСФАЛТ ЗА ДВЕ УЛИЦЕ У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС
У оквиру Програма одржавања комуналне инфраструктуре-периодично одржавање у Градској општини Палилула, завршена je  је реконструкција нових коловоза у насељу «Делијски вис». Асдфалтиране су улице «Иванградска» и «Габровачка река». Овим поводом, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, члановима општинског Већа, координаторком општинске Канцеларије за младе, обишао је ово насеље и разговарао са грађанима. Вредност радова на реконструкцији улица, по речима председника Бобана Џунића  је нешто више од једног милиона динара.
детаљније

 

ПОМОЋ УГРОЖЕНИМ РОМСКИМ ПОРОДИЦАМА У ПАЛИЛУЛИ
24.08.2015

ПОМОЋ УГРОЖЕНИМ РОМСКИМ ПОРОДИЦАМА У ПАЛИЛУЛИ
Пре годину дана, на иницијативу Градске општине Палилула, отворена је испостава Центра за социјални рад „Свети Сава“ у месној кацеларији „Ђука Динић“. На овај начин Центар за социјални рад се својим услугама приближио корисницима. Преко 60 одсто корисника социјалне помоћи, по евиденцији Центра, управо је са територије општине Палилула а већину чини Ромска популација. То је био повод да председник општине Палилула Бобан  Џунић, обиђе ово насеље и са волонтерима општинске Канцеларије за младе, угроженим ромским породицама подели хуманитарне пакете са основним животним намирницама и одећом.
детаљније

 

ПОДРШКА УДРУЖЕЊУ САМОХРАНИХ МАЈКИ
20.08.2015

ПОДРШКА УДРУЖЕЊУ
Председник Градске општине палилула  Бобан Џунић, разговарао је са Биљаном Јовановић председницом Удружења самохраних мајки „СМ“ и Ненадом Тодоровићем, председником омладинске мреже Удружења о сарадњи и партнерству у пројектним активностима. Ово удружење више од петнаест година успешно окупља самохране мајке и њихову децу и бројним активностима, едукацијама, помаже у остварењу основних женских и људских права.
детаљније

 

БОБАН ЏУНИЋ ГОСТ ЕМИСИЈЕ “JUTRO ON LINE” ТВ КЦН
19.08.2015

БОБАН ЏУНИЋ ГОСТ ЕМИСИЈЕ “JUTRO ON LINE” ТВ КЦН
Председник Градске општине Палилула у Нишу, Бобан Џунић. гостовао је 19.08.2015. у  јутарњем програму  "Jutro on line" на телевизији Коперникус ТВ КЦН 1. У разговору са  водитељком емисије, председник Џунић је говорио о одјеку Округлог стола на тему “Циљеви одрживог развоја у Србији” који је организован у Нишу у циљу припреме за креирање националних индикатора   одрживог развоја, о раду Управе Градске општине Палилула-Ниш која пружа услуге грађанима у складу са високим стандардима рада.
детаљније

 

КРЕИРАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ ИНДИКАТОРА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА
18.08.2015

КРЕИРАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ ИНДИКАТОРА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА
Србија ће на седници Генералне скупштине Уједињених нација (УН) у септембру 2015. године, у Њујорку потписати документ, којим ће се обавезати у наредних 15.година на испуњење циљева из области одрживог развоја, међу којима је најважнији искорењивање сиромаштва. Србија ће тиме преузети обавезе испуњења Глобалних циљева одрживог развоја. Овим поводом, у препуној сали Скупштине Града Ниша, одржан је округли сто на тему “Циљеви одрживог развоја у Србији” који је уз подршку Градске Општине Палилула Ниш и Савета за младе Скупштине Града Ниша
детаљније

 

ВИСОКИ ЗАХТЕВИ И СТАНДАРДИ РАДА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ПАЛИЛУЛЕ
16.08.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У СУВОМ ДОЛУ
УПРАВА Градске општине Палилула-Ниш пружа услуге грађанима у складу са високим стандардима рада. Успешно је прошла нову ресертификациону проверу спровођења система менаџмента квалитетом која ће се примењивати до 09.августа 2018.године. Представници сертификационе куће LL-C из Прага-Република Чешка, посредством овлашћене CERT-PLUS, Агенције за инжењеринг система менаџмента, оценили су да рад Управе Градске општине Палилула задовољава веома строге захтеве стандарда квалитета ИСО 9001:2008.
детаљније

 
РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У СУВОМ ДОЛУ
12.08.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У СУВОМ ДОЛУ
Поводом Међународног дана младих, Бобан Џунић председник Градске општине Палилула, са младима из Канцеларије за младе општине Палилула, обишао је село Суво до. Промовисана је активност младих на уређењу спортских терени за кошарку, мали фудбал и одбојку, која се остварује уз подршку Општине. У општини Палилула улаже се у инфраструктуру насеља, подстиче развој пољопривреде, сеоског туризма. По речима председника општине Бобана Џунића циљ је да се створе услови и пословни амбијент који би задржао младе на селу.
детаљније
 
ЗАВРШЕН КРУЖНИ ТОК У НАСЕЉУ ЛЕДЕНА СТЕНА
11.08.2015

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ВОЂА ИЗВИЂАЧА - ПОРЕЧАНА
Завршени су радови на кружном току на раскрсници улица „Петра Ранђеловића" и „Бубањски хероји» у насељу Ледена стена. Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, који је са сарадницима и мештанима овог дела Палилуле обишао локацију, каже да је ово само почетак интезивне активности на уређењу инфраструктуре у овом делу Ниша.Вредност радова на изградњи кружног тока, по речима председника Бобана Џунића је 10 милиона динара.
детаљније
 
НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ВОЂА ИЗВИЂАЧА - ПОРЕЧАНА
10.08.2015

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ВОЂА ИЗВИЂАЧА - ПОРЕЧАНА
Одред извиђача поречана Школски брод „ЈАДРАН“, који ради на територији Градске општине Палилула у Нишу, ове године организовао је 30.Школу за извиђаче-поречане на Облачинском језеру. Овим поводом, учеснике и организаторе школе обишао је  председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима. Делегацију општине дочекао је Ратомир Петковић, старешина Савеза извиђача града Ниша и један од оснивача јединице поречана у Нишу.

детаљније
 
РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КРОЗ МРАМОРСКИ ПОТОК
7.08.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КРОЗ МРАМОРСКИ ПОТОК
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима обишао је Мраморки поток, где су у току радови на реконструкцији и асвалтирању пута, другог реда, који води од Александрова (граница општине Мерошина) до Мраморског потока. Мештани кажу да им решавање овог проблема пуно значи јер ће напокон добити уређену саобраћајницу која води до централног дела насеља.
детаљније
 
ГОРЊЕ МЕЂУРОВО ЦЕНТАР КОЊИЧКОГ СПОРТА СРБИЈЕ
6.08.2015

ГОРЊЕ МЕЂУРОВО ЦЕНТАР КОЊИЧКОГ СПОРТА СРБИЈЕ
У Горњем Међурову почело је отворено првенство Србије у 3D Eventingu и четврто коло Отвореног првенства Србије у даљинском јахању за 2015. годину. Домаћин је Коњички клуб “Нониус” који у својим редовима има државног првака у овим дисциплинама. Овај спортски догађај отворио је председник општине Палилула Бобан Џунић. “Желим да објасним зашто смо ми као општина заинтересовани и подржавамо ове активности на нашем сеоском подручију - истакао је председник Џунић на отварању државног првенства у коњичком спорту.
детаљније
 
ПОЛИТИКА ЈЕ У СРБИЈИ ПОСТАЛА БИЗНИС
6.08.2015

ПОЛИТИКА ЈЕ У СРБИЈИ ПОСТАЛА БИЗНИС
Са председником Градске општине Палилула Бобаном Џунићем разговарала Маја Воденичарски. Године у политици донеле су пуно тога што човек не очекује... Уђеш потпуно чистих намера а наиђеш на зид неразумевања...тако о политици данас говори председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. А ми смо хтели да откријемо зашто овај успешан нишки адвокат данас радије обилази градилишта него да у оделу ради у судници. Откуд у политици, да ли га је на то натерало неко незадовољство у животу, жеља да се нешто промени или су једноставно данас  многи у политици па хајде и ја ћу...
детаљније
 
НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА - УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ ЦИВИЛНОГ И ЈАВНОГ СЕКТОРА
5.08.2015

НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА - УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ ЦИВИЛНОГ И ЈАВНОГ СЕКТОРА
Министарство државне управе и локалне самоуправе и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом упутила је позив заинтересованој јавности да, у периоду од 23. јула до 14. августа 2015.године, узме учешће у јавној расправи о Предлогу Националне стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији за период 2015-2019. године. Јавна расправа укључује три скупа, у Београду, Новом Саду и Нишу, на којима ће заинтересована јавност у директном дијалогу имати прилику да надлежнима упути своје предлоге за унапређење стратешког документа.
детаљније