АРХИВА ВЕСТИ ЈАНУАР
 

“ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ” - НАШ ДОПРИНОС НЕФОРМАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ
29.01.2015
“ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ” - НАШ ДОПРИНОС НЕФОРМАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

Пројекат “Заједно смо јачи”, који је реализован у неколико основних и средњих школа у Нишу кроз еколошке, спортско – рекреативне и радионице о безбедности, остварио је свој циљ, оцењено је на конференцији за новинаре у Нишком Медиа центру. Слободно време младих употпунили смо новим садржајима кроз неформално образовање и на тај начин, бар на кратко, одвојили их од телевизора и друштвених мрежа, изјавила је Ивана Јовић, координаторка Канцеларије за младе у Градској општини Палилула. У оквиру пројекта организивана је и једномесечна школа стрипа за децу узраста од 12 до 16 година.
детаљније

 

ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА НА ЕВРОПСКИ НАЧИН И У НИШУ
28.01.2015
ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА НА ЕВРОПСКИ НАЧИН И У НИШУ

У Нишу ће од марта месеца почети организовано прикупљање сувог отпада које је могуће рециклирати а захваљујући набавци канти и специјалном камиону који је стигао у рециклажни центар ЈКП „Медиана“. Реч је о реализацији друге фазе пројекта прекограничне сарадње Ниша и бугарске општине Перник, вредном 480.000 евра којим ће се по европским стандардима унапредити систем управљања отпадом у Нишу. Домаћинства градских општина Палилула и Медијана ускоро ће добити укупно 18.300 пластичних канти и 138.000 пластичних кеса за одлагање амбалажног отпада.
детаљније

 

НОВИ БРОЈ ШКОЛСКОГ ЛИСТА „ДЕСАНКИНА ДРУЖИНА“
28.01.2015
НОВИ БРОЈ ШКОЛСКОГ ЛИСТА „ДЕСАНКИНА ДРУЖИНА“

На Светосавској свечаности, која је одржана 27.јануара у основној школи „Десанка Максимовић“ у Чокоту, промовисан је и 24.број школског листа „Десанкина дружина“. Ово школско гласило, које уређује проф.Миле Пенков са ученицима школе, излази већ дванаест година. Школски лист је штампан на 22 стране и садржи најзначајније информације из рада ове образовне установе које бележе и обликују ученици школе. Основна школа „Десанка Максимовић“ у Чокоту, територија Градске општине Палилула једна је од највећих основних школа на територији града Ниша. Основана је 1922. године, као четвороразредна школа под називом „Основна школа Чокот Краљевине СХС”, а прва учитељица је била Љубица Ђорђевић- настава отпочела у приватној згради Аксентија Лазића, касније је (1953) прерасла у осмогодишњу и променила име у „Основна школа 29.новембар у Чокоту”.
детаљније

 

ВРЕДНОСТИ СВЕТОСАВЉА НАС НАДАХЊУЈУ
27.01.2015
ВРЕДНОСТИ СВЕТОСАВЉА НАС НАДАХЊУЈУ

У свим школама на териоторији Градске општине Палилула обележен је дан „Св.Саве“уз сценско-музички програм који су припремали ученици и наставници и уз благослов Владике Нишког Др Јована.Школска славаи Савиндан обележени су и у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Чокоту и Школи са домом ученика „Бубањ“, у којима су недавно именовани нови вршиоци дужности директора. Ове установе обишао је и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. „Важно да се наша деца одмалена уче вредностима које носи светосавље, истакао је председник општине Палилула.
детаљније

 

ПОПЛАВА НА УЛАЗУ У НОВО СЕЛО
23.01.2015
САВРЕМЕНА ПРОИЗВОДЊА ПОВРЋА И СУБВЕНЦИЈЕ

Градска општина Палилула затражила хитну интервенцију Градског штаба за ванредне ситуације. Комунална инспекција Градске општине Палилула, хитно је реаговала и изашла на терен по позиву Савета грађана Месне канцеларије “9.Мај” у Новом Селу, поводом насталих поплава, код подвожњака на улазу у ово насељено место. Због великих падавина, вода је поплавила простор целом дужином, са леве и десне стране пруге, према пословној зони. О насталој ситуацији обавештен је Градски штаб за ванредне ситуацији који је надлежан да реагује у датим околностима.
детаљније

 
САВРЕМЕНА ПРОИЗВОДЊА ПОВРЋА И СУБВЕНЦИЈЕ
16.01.2015
САВРЕМЕНА ПРОИЗВОДЊА ПОВРЋА И СУБВЕНЦИЈЕ

„Пољопривреда је најважнија привредна грана у Србији и све активности ресорног министарства биће усмерене ка њеном подстицају и развоју“, изјавио је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде отварајући 4.Саветовање повртара јужне Србије у Нишу, које је одржано у Дому Војске Србије. У 2015. години очекује нас циклус акредитације наших организационих структура у пољопривреди да бисмо од 2016. до 2020. године могли да аплицирамо за 175 милиона евра из фонда (IPA Rural Development - IPARD) ЕУ који је намењен руралном развоју и подстицају пољопривредне производње.
детаљније
 
BELLE AMIE ПЕТА НОЋ - БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГО ПАЛИЛУЛА
15.01.2015
НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ У ПАЛИЛУЛИ

Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, 15.јануара.2015. био је гост РТВ BelleAmie, емисије “Пета ноћ”, коју уређује и води Мирослав Ћосић.
детаљније
 
“Supply of sport equipment to Municipality of Palilula”
2007CB16IPO006-2011-2-257-PP1-01
“Supply of sport equipment

Municipality of Palilula, Republic of Serbia intends to award a supply contract for Supply and installation of sport equipment to the Municipality of Palilula, Republic of Serbia with financial assistance from the Bulgaria – Serbia IPA Cross Border Programme. The tender dossier is available from the Municipality of Palilula, Republic of Serbia, address: Branka Radicevica 1, 18000 Nis, Serbija, its website: www.palilula.eu , and will also be published on the Bulgaria-Serbia IPA Cross-Border Programme website at http://www.ipacbc-bgrs.eu.
детаљније
 
„WASTE“ ПРОЈЕКАТ - ПОДРШКА УПРАВЉАЊА КОМУНАЛНИМ ОТПАДОМ
14.01.2015
„WASTE“ ПРОЈЕКАТ - ПОДРШКА УПРАВЉАЊА КОМУНАЛНИМ ОТПАДОМ

Након успешно реализованог пројекта “Живети зелено“, чије су резултате поцетком прошле, 2014.године промовисале Градска општина Палилула у Нишу и општина Ихтиман, ЈКП “Медиана” је путем прекограницног пројекта „Системи управљања отпадом-размена добре праксе у БГ–РС прекограничном региону WASTE“, са бугарском општином Перник обезбедила канте и кесе за селектовање отпада. Подела становништву, које живи на територији ГО Медијана и ГО Палилула, ће почети марта месеца а до краја јанура стићи ће и посебан аутомобил који ће одвозити рециклажни отпад, најављено је на конференцији за новинаре.
детаљније
 
НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ У ПАЛИЛУЛИ
12.01.2015
НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ У ПАЛИЛУЛИ

Поводом обележавања православне Нове године, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула-Ниш, поделио је „новогодишње пакетиће“, деци из социјално-угрожених породица са територије општине Палилула. Пакетићи су обезбеђени уз подршку Центра за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу и донатора. Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад у Нишу, који је присуствовао овој свечаности, истакао је да је укупног броја лица која су у евиденцији са захтевима у Центру, преко 67.одсто грађана са територије Градске општине Палилула.
детаљније
 
НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА
ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА – НИШ
Бобана Џунића
6.01.2015
НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Свим грађанима Палилуле,
пословним партнерима и нашим донаторима, желим добро здравље, пуно успеха и радости у Новој 2015. години.Очекујем да нам ова Нова година буде срећнија и успешнија од свих протеклих. Као развојно орјентисана градска општина Града Ниша, залагаћемо се да побољшамо квалитет живота наших грађана.
Стварамо услова да се путем пројеката обезбеде потребна средства за нове инвестиције; за подршку организовања омладине; стварању услова за нова радна места; развоју регионалне сарадње-са градовима и општинама у Бугарској.
детаљније
 
УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ДОЧЕК НОВЕ 2015."У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ"
1.01.2015
УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ДОЧЕК НОВЕ 2015."У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ"

Нова година је у Нишу дочекана "у срцу Градске општине Палилула", уз наступе нишких музичара, трубаче и ватромет, док је Деда Мраз (КК"Нониус") са председником општине, малишанима поделио новогодишње пакетиће. Срећну Нову 2015.годину, окупљеним грађанима је у поноћ, на температури од минус петнаест степени, пожелео председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић. Он је истакао да је општина Палилула учинила све да грађанима, уз помоћ донатора и људи добре воље, понуди Новогодишњи програм у „срцу Палилуле“. Обрадовали смо око 700. малишана поделивши им пакетиће. Било је то сасвим ново искуство за мој тим сарадника. Испунили смо обећање дато нашим грађанима.
детаљније