АРХИВА ВЕСТИ ЈУН
 

ПОДРШКА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ ФИЛМСКОМ ПРОЈЕКТУ „ПЕРУНОВ ХРОНИЧАР“
30.06.2015

ПОДРШКА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ ФИЛМСКОМ ПРОЈЕКТУ „ПЕРУНОВ ХРОНИЧАР“
Екипа филма „Перунов хроничар“ представила је свој пројекат на свечаности у хотелу "My Place" и организовала потписивање меморандума о сарадњи са представницима градских општина у Нишу и Региону. Подршку овом филмском пројекту епске фантастике, који је привукао огромну пажњу готово свих љубитеља овог жанра како у нашој земљи, тако и у иностранству, дали су и председници градских општина у Нишу Бобан Џунић, Срђан Савић, Мирослав Мики Милутиновић. Зоран Стојановић, представници Скупштине града Ниша, општине Гаџин Хан, Соко Бања, Димитровград, Куршумлија, Књажевац, Бела Паланка
детаљније

 

ОТВОРЕНО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У КИК БОКСУ
27.06.2015

ОТВОРЕНО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У КИК БОКСУ
У хали "ЧАИР" отворено је КИК БОКС ПРВЕНСТВО БАЛКАНА „НИШ 2015". У присуству Борислава Пелевића, председника Европске кик бокс федерације и потпредседника Светске кик бокс федерације WАКО, овај спортски догађај отворио је председник Градске општине Палилула, Бобан ЏУНИЋ. Градска општина Палилула је покровитељ КИК БОКС ПРВЕНСТВА БАЛКАНА и подржава младе спортисте међу којима је и Стеван Живковић актуелни европски првак у кик боксу.
детаљније

 

ШТА ТО МОЈА ЗЕМЉА ЧИНИ ЗА МЕНЕ..?
26.06.2015

ШТА ТО МОЈА ЗЕМЉА ЧИНИ ЗА МЕНЕ..?
Специјална школа са домом ученика "Бубањ" у Нишу, која ради на територији Градске општине Палилула, од 23-28 јуна 2015. била је домаћин међународне манифестација САБОР која је део пројекта ЕЛЛА (European Long-life Learning Academy – an education offensive for people with disabilities,  http://www.ella-ella.eu//). Овај пројекат је реализовам у оквиру Годишњег плана рада школе за школску 2014/15 годину и сарадње са локалном заједницом и удружењем грађана за развој и промоцију образовне и социјалне инклузије “Другачији заједно“ у Нишу
детаљније

 

„ОМОГУЋИМО НАШОЈ ДЕЦИ“ ДА ЛЕТУЈУ!
25.06.2015

„ОМОГУЋИМО НАШОЈ ДЕЦИ“ ДА ЛЕТУЈУ!
У оквиру хуманитарне кампање „ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ“, Градска општина Палилула упутила је јавни позив туристичким агенцијама, организацијама, удружењима, друштвено-одговорним компанијама и појединцима, да својим прилозима-донацијама омогуће малишанима са листе овог фонда - њиховим пратиоцима, боравак и опоравак на мору, планинским или бањским летовалиштима. Заинтересована, правна и физичка лица, могу постати донатори акције ''Помозимо нашој деци'' одобравањем ваучера за одређени аранжман или уплатом финансијских средстава на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор.
детаљније

 

СТЕВАНЕ И АНДРИЈА, МИ СЕ ПОНОСИМО ВАШИМ УСПЕХОМ!
24.06.2015

СТЕВАНЕ И АНДРИЈА, МИ СЕ ПОНОСИМО ВАШИМ УСПЕХОМ!
Председник градске општине Палилула, Бобан Џунић приредио је пријем за  успешне спортисте: Андрију Живковића, «златног орлића», једног од најбољих играча омладинске репрезентације Србије у фудбалу која је освојила титулу првака света и Стевана Живковића, новог професионалног првака Европе у дисциплини LOW KICK-категорији до 78.1кг. У присуству новинара и бројних малишана, Андрији и Стевану председник Џунић је уручио признање општине Палилула за остварене резултате и допринос унапређењу спорта и здравих стилова живота.
детаљније

 

ПРИПРЕМА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ  ЗА ЕУ ИНТЕГРАЦИЈЕ
17.06.2015

ПРИПРЕМА ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ ЗА ЕУ ИНТЕГРАЦИЈЕ
У оквиру програма "Подршка локалној самоуправи у Србији у процесу ЕУ интеграција", који финансира Краљевина Шведска, у Београду је одржан форум под називом "Утицај процеса приступања ЕУ на локалне самоуправе у Србији", са идејом да се анализира место и улога локалне самоуправе у оквиру преговарачког процеса Републике Србије са Европском унијом, као и да се представи степен утицаја и обавезе које настају за локалне самоуправе из процеса усклађивања са правним тековинама ЕУ у конкретним преговарачким поглављима.
детаљније

 

РАСПРАВА О ДОПУНИ ЗАКОНА О ВРАЋАЊУ ОДУЗЕТЕ ИМОВИНЕ
16.06.2015

РАСПРАВА О ДОПУНИ ЗАКОНА О ВРАЋАЊУ ОДУЗЕТЕ ИМОВИНЕ
Нацрт закона о изменама и допунама Закона о враћању одузете имовине и обештећењу ће омогућити ефикасније поступање по захтевима и враћање земљишта, које је у комасацији, у натури речено је, у оквиру јавне расправе, на конференцији за новинаре у Градској општини Палилула у Нишу. О нацрту измена и допунама овог Закона, у оквиру јавне расправе, представницима медија у Градској општини Палилула-Ниш говорила је председник радне групе Гордана Стаменић, посебна саветница министра правде, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула
детаљније

 

ДРУГИ ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА ОДРАСЛИХ ФОРМИ КОМАРАЦА
15.06.2015

ДРУГИ ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА ОДРАСЛИХ ФОРМИ КОМАРАЦА
Предузеће „САНИТ М&М“ Д.О.О. у Нишу обавештава да ће у дане 15.и16.јуна.2015. обавити други третман сузбијања одраслих форми комараца на територији града Ниша. У Градској општини Палилула, ова активност биће изведена у УТОРАК, 16.06.2015.г од 17,30 часова увече, на следећим локацијама: Спомен парк Бубањ; парк код Железничке станице; двориште Светиниколске цркве; делови са густом вегетацијом на градским гробљима и у насељу “Милка Протић”  и  “9.мај” и дрвореди у улицама “Станоја Бунушевца” и на потезу између улица “Димитрија Туцовића” и “Бубањски хероји”.
детаљније

 

САЧУВАЈМО НАШУ РЕКУ!
13.06.2015

САЧУВАЈМО НАШУ РЕКУ!
Извиђачи-поречани из одреда Школски брод „ЈАДРАН“, који раде на територији Градске општине Палилула, организовали су овог викенда традиционалну акцију „Да нам Нишава буде чиста“. Учеснике акције, поздравио је Милош Стојиљковић, члан Већа општине Палилула. Он је истакао да одред извиђача-поречана Школски брод „ЈАДРАН“, активно учествује у свим манифестацијама које организује општина Палилула. Поводом градске славе и Палилулске вечери, учествовали су у Кампу младих на Бубњу, Нишавској и Моравској регати.
детаљније

 
УСВОЈЕНЕ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ И МИШЉЕЊА О ПЛАНОВИМА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ
12.06.2015

УСВОЈЕНЕ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ И МИШЉЕЊА О ПЛАНОВИМА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ
ШЕСНАЕСТА редовна седница Скупштине Градске општине Палилула одржана је у петак, 12.јуна у просторијама Нишког културног центра. Одборници су усвојили записника са 15. редовне седнице Скупштине, донели Одлуке о завршном рачуну буџета Градске општине Палилула за 2014.годину и измени и допуни Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2015. годину. На овој седници дато је и претходно мишљење на предлог Прве измене и допуне Плана генералне регулације подручја Градске општине Палилула
детаљније
 
СББ ОБЕЗБЕДИО БЕСПЛАТНО ПРАЋЕЊЕ ДИГИТАЛНОГ ПРОГРАМА УСТАНОВАМА СОЦИЈАЧЛНЕ ЗАШТИТЕ
9.06.2015

СББ ОБЕЗБЕДИО БЕСПЛАТНО ПРАЋЕЊЕ ДИГИТАЛНОГ ПРОГРАМА УСТАНОВАМА СОЦИЈАЧЛНЕ ЗАШТИТЕ
У оквиру процеса дигитализације, компанија СББ је у сарадњи са градом Ниш-Градском општином Палилула, донирала двема установама, Сигурној кући и Нурдор-у, пакете за бесплатно праћење дигиталне телевизије, који укључују и донацију ТВ пријемника. Уручењу пакета за праћење дигиталне телевизије за Сигурну кућу присуствовао је заменик председника општине Палилула Саша Матић.Директорка «Сигурне куће» Соња Шћекић каже да им ова донација компаније СББ пуно значи, посебно у тренутку када имају блокаду жиро рачуна. Телевизијски програм биће права утеха и за шест жена са децом које су побегле од злостављања и спас тренутно проналазе у Сигурној кући у Нишу.
детаљније
 
СЕЛИЧЕВИЦА 2015. VIA MILITARIS - CATENDA MUNDI
7.06.2015

СЕЛИЧЕВИЦА 2015. VIA MILITARIS - CATENDA MUNDI
Спортско - авантуристички програм, намењен власницима теренских аутомобила, љубитељима природе и авантуре, изведен је у недељу 07.јунам у склопу генералног програма обележавања градске славе "Дани Светог цара Константаина и царице Јелене". Састојао се од авантуристичко-ревијалног и спортског дела. Авантуристичко-ревијални део обухварио је кретање учесника теренским аутомобилима од Ниша, старим војним путевима. Рута је одређена у складу са старим војним записима, догађајима и записима путописаца, који представљају историју и културу нишког краја.
детаљније
 
ПРОВЕРА ЗДРАВЉА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ ПАЛИЛУЛЕ
6.06.2015

ПРОВЕРА ЗДРАВЉА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ ПАЛИЛУЛЕ
Дома здравља у Нишу и Градска општина Палилула, организовали су “Базар здравља” на платоу испред Нишког културног центра. Грађани су могли да провере своје здравствено стање мерењем крвног притиска, шећера у крви, мерењем телесне тежине и висине. На првом овогодишњем Базару здравља у Градској општини Палилула, тим Дома здравља пружио је стотинак бесплатних медицинских услуга, чиме је и остварен циљ овог пројекта – промоција добре примарне здравствене заштите за све грађане.

детаљније
 
УМРЕЖАВАЊЕ ОПШТИНЕ, ФАКУЛТЕТА И МЕДИЈСКЕ ЕКОЛОШЛЕ МРЕЖЕ – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ
5.06.2015

УМРЕЖАВАЊЕ ОПШТИНЕ, ФАКУЛТЕТА И МЕДИЈСКЕ ЕКОЛОШЛЕ МРЕЖЕ – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ
Градска општина Палилула и Медијска еколошка мрежа Србије -ЕКОполис, поводом обележавања 5.јуна СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ организовале су у нишком Медиа центру конференцију за новинаре. Овим поводом говорило се о активностима Градске општине Палилула у области заштите животне средине, образовању за одрживи развој, сарадњи са организацијама цивилног друштва на пројектима одрживог развоја и екологије, програму Међународне смотре екопошког и археолошког филма- ЕКОполис фест, који је у току на Филозофском факултету у Нишу и улози новинара и медија у еколошком образовању грађана. О томе су говорили Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у Нишу
детаљније
 
НЕЗАБОРАВНО ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ – ВИШЕ ОД 20.000 ПОСЕТИЛАЦА
3.06.2015

НЕЗАБОРАВНО ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ – ВИШЕ ОД 20.000 ПОСЕТИЛАЦА
Више од 20.000 грађана Ниша и гостију из других средина било је на ПАЛИЛУЛСКОЈ ВЕЧЕРИ 2015. Медијска промоција ове градске манифестације путем РТВ Белами и директан пренос музичко сценског програма “У срцу Палилула”, омогућила је да више стотина хиљада гледалаца прати овај догађај, широм Србије, путем малих екрана. Централни програм, који је почео у 19 сати и трајао још после поноћи, пратеће манифестације у Епископској улици и на Палилулској пијаци-Изложба стваралалаштва и предузетништва (око 40.излагача), идеални временски услови, допринели су да Палилулу посете готово све генерације становника.
детаљније
 
ФИЛМОМ  „ВИМИНАЦИУМ – ИМПЕРИЈА СРБИЈЕ“ ОТВОРЕН 12. ЕКОПОЛИС ФЕСТ
2.06.2015

ФИЛМОМ „ВИМИНАЦИУМ – ИМПЕРИЈА СРБИЈЕ“ ОТВОРЕН 12. ЕКОПОЛИС ФЕСТ
Међународна смотра еколошког и археолошког филма „ЕКОполис фест“, коју већ дванаест година организује Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОполис, отпочела је у уторак, 02.јуна 2015. у 18:00 сати у Амфитеатру Филозофског факултета у Нишу. Након речи добродошлице проф.др Ивана Цветановица, изврсног директора ЕКОполиса и поздравне речи Драгана Видојковића, уметничког директора Смотре, 12.ЕКОПОЛИСфест отворио је проф.др Владете Радовића.

детаљније
 
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГРАДСКЕ СЛАВЕ ГРАДА НИША - ДАНА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ ПОЗИВА ВАС НА „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ “
3.06.2015

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГРАДСКЕ СЛАВЕ ГРАДА НИША - ДАНА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ ПОЗИВА ВАС НА „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ “
У СРЕДУ, 03. ЈУНА. ПОЗОРНИЦА на ПАЛИЛУЛСКОЈ РАМПИ музичко сценски програм „У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ“
ОД 19:00 САТИ ДО ПОНОЋИ

У 20:30 ПОЗДРАВНА РЕЧ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
Бобана Џунића

вече духовне, староградске музике и нишког мерака уз

Ансамбл народних игара и песама„МОЗАИК“
Црквено играчки ансамбл ''Бранко''

детаљније
 
ИЗЛОЖБА „КОНТИНУУМ 2015 “ ОТВОРЕНА У ГАЛЕРИЈИ СИНАГОГE
1.06.2015

ИЗЛОЖБА „КОНТИНУУМ 2015 “ ОТВОРЕНА У ГАЛЕРИЈИ СИНАГОГE
Поводом обележавања градске славе града Ниша-Дана Светог цара Константина и царице Јелене, Градска општина Палилула-Ниш, у сарадњи са организацијама цивилног друштва и установама, организује више манифестација. Једна од активности је и ТРИНАЕСТА годишња изложба „Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“, под називом „КОНТИНУУМ 2015 “, која је отворена у Галерији СИНАГОГА Народног музеја у Нишу. Тринаеста, годишња изложба нишких уметника, „Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“, „КОНТИНУУМ 2015“, ове године је окупила више од 50 аутора-уметника.
детаљније