АРХИВА ВЕСТИ МАЈ
 

ОДРЖАНА ДРУГА МОРАВСКА РЕГАТА-УЧИТЕЉ "ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ"
31.05.2015

ОДРЖАНА ДРУГА МОРАВСКА РЕГАТА-УЧИТЕЉ "ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ"
На Другој Моравској регати учитељ "Виден Јовановић", која је одржана у идеалним временским условима учествовало је 11 посада. Међу учесницима била је и екипа Руско-Српског хуманитарног центра.  У спомен на Видена Јовановића, учитеља ОШ "Бранко Миљковић"у Нишу, који је испољио велику храброст, спашавајући своје ученике из Власинског језеру, Градска општина Палилула установила је 2014.године одржавање рекреативно-спортске манифестације МОРАВСКА РЕГАТА-„УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ на Јужној Морави. Ове године Регата је организована у недељу 31.маја, 2015. поводом обележавања градске славе града Ниша-Дана Светог цара Константина и царице Јелене, у сусрет Палилулској вецери, на деониоци од села Клисурице у општини Дољевац до села Лалинац у општини Палилула.
детаљније

 

ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ ДА ЛЕТУЈУ!
30.05.2015

ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ ДА ЛЕТУЈУ!
У оквиру хуманитарне кампање „ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ“, Градска општина Палилула упутила је јавни позив туристичким агенцијама, организацијама, удружењима, друштвено-одговорним компанијама и појединцима, да својим прилозима-донацијама омогуће малишанима са листе овог фонда - њиховим пратиоцима, боравак и опоравак на мору, планинским или бањским летовалиштима. Заинтересована, правна и физичка лица, могу постати донатори акције ''Помозимо нашој деци'' одобравањем ваучера за одређени аранжман или уплатом финансијских средстава на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор.
детаљније

 

ОДРЖАНА 19.НИШАВСКА РЕГАТА
30.05.2015

ОДРЖАНА 19.НИШАВСКА РЕГАТА
Учеснике 19.НИШАВСКА РЕГАТА 2015, на старту, у селу Просек, поздавио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и истакао да су овај спортско рекреативни програм, који је намењен љубитељима чамаца, река и боравку на отвореном простору, подржале све нишке општине, као и општине Гажин Хан и Дољевац. Он је присутне позвао да учествују на Другој Моравској регати “Уцитељ Виден Јовановић” која ће се одржати у недељу 31.маја ма деониоци од села Клисурице у општини Дољевац до села Лалинац у општини Палилула.
детаљније

 

СПОРТСКИ КАМП МЛАДИХ - ПРИРОДНО НА БУБЊУ
29.05.2015

СПОРТСКИ КАМП МЛАДИХ - ПРИРОДНО НА БУБЊУ
Поводом обележавања градске славе града Ниша-Дана Светог цара Константина и царице Јелене, Градска општина Палилула је у сарадњи са организацијама цивилног друштва осмислила бројне активности. Председник општине Бобан Џунић, са сарадницима, члановима општинског већа и Канцеларије за младе, обишао је Спомен парк „Бубањ“ где је Коњички клуб „Нониус“ са члановима одреда извиђача “Краљ Петар-Први“ и подршку општине Палилула, организовао тродневни СПОРТСКИ КАМП МЛАДИХ под мотом ПРИРОДНО НА БУБЊУ - ИГРЕ  без  КОМПЈУТЕРА. Помажемо Коњичком клубу „Нониус“ да својим активностима мотивише децу и младе да више бораве у природи а мање поред компјутера, истакао је председник општине Палилула.
детаљније

 

У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА ПОЧЕЛА ШКОЛА ГЛУМЕ И СЦЕНСКОГ ПОКРЕТА
28.05.2015

У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА ПОЧЕЛА ШКОЛА ГЛУМЕ И СЦЕНСКОГ ПОКРЕТА
У основној школи „Краљ Петар-Први“,одржана је аудиција за избор ученика нижих разреда основних школа који су показали интересовање да похађају бесплатну Летњу школу глуме и сценског покрета. Овај пројекат, који ће водити Ана Аранђеловић, дипломирани балетски играч и дипломирана глумица, иначе аутор и водитељ на РТВ Белами у Нишу, је подржала Градска општина Палилула. Председник општине Бобан Џунић је поздрави родитеље и ученике и пожелео успешан рад са децом младој уметници Ани Аранђеловић. „Наш циљ је да помажемо талентоване ученике-нагласио је председник општине Палилула, па ће ова активност помоћи да код деце развијамо креативност, координацију тела, правилно дисање и правилно држање, дикцију и ослобођен сценски наступ.
детаљније

 

ДАНИ ПАЛИЛУЛЕ И СЛАВА ГРАДА НИША
27.05.2015

ДАНИ ПАЛИЛУЛЕ И СЛАВА ГРАДА НИША
У склопу обележавања славе Града Ниша, поред „Палилулске вечери“, које ће се одржати 3.јуна у 19:00 сати и трајаће до поноћи, одржаће се и бројне друге манифестације у општини Палилула. Између осталог 19.Нишавска и 2.Моравска регата, спортски камп младих на Бубњу, изложба уметника Ниша, Смотра еколошког и археолошког филма, обилазак Селичевице, рекли су организатори дешавања. Традиционална манифестација у култури „Палилулско вече 2015“, коју организује Градска општина Палилула под називом „У срцу Палилуле“, биће одржана на платоу поред Палилулске пијаце. Свечано отварање заказано је за 20:30 сати. Прошлогодишње „Палилулско вече“, које је део манифестације прослављања градске славе, одржали смо септембра месеца због поплава које су задесиле нашу земљу.
детаљније

 

ОПШТИНЕ УДРУЖЕНЕ ПОДРЖАВАЈУ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНЕ И ТУРИСТИЧКЕ ПРОГРАМЕ
26.05.2015

ОПШТИНЕ УДРУЖЕНЕ ПОДРЖАВАЈУ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНЕ И ТУРИСТИЧКЕ ПРОГРАМЕ
На иницијативу и упућен позив Бобана Џунића, председницима општина које се граниче или сарађују са Градском општином Палилула, у овој општини одржан је састанак челних људи нишких градских општина – Пантелеј, Палилула, Нишка Бања, Медијана, општине Гаџин Хан и представника општине Дољевац и Сафари клуба Ниш. У циљу унапређења сарадње локалних самоуправа, подршке активностима удржења грађана у области спортско рекреативних програма, заштите животне средине, а поводом обележавања Славе Града Ниша „Св цар Константин и царица Јелена“ и манифестације „Палилулско вече“, договорено је да се потпише меморандум о сарадњи и пружи подршка извршном организатору активности
детаљније

 

У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ-ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2015
25.05.2015

У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ-ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2015
Председник Градске општине Палилула Бобан ЏУНИЋ, гостовао је 25.маја на ТВ КЦ Јутро Online. Председник Џунић је у разговору са уредником овог програма говорио о програму манифестације у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2015“ и пратећим програмима обележавања Градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“. „Нишка Палилула је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша, истакао је председник ове градске општине.
детаљније

 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БУГАРСКЕ ПРОСВЕТЕ И КУЛТУРЕ И СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ
25.05.2015

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БУГАРСКЕ ПРОСВЕТЕ И КУЛТУРЕ И СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ
Поводом Дана бугарске просвете и културе и словенске писмености, амбасадор Републике Бугарске у Београду, његова екселенција Ангел Димитров, приредио је у својој резиденцији пријем. У срдачном и пријатељском сусрету председника Градске општине Палилула у Нишу Бобана Џунића и амбасадора Димитрова још једном је истакнута значајна улога локалних самоуправа у Србији и у Бугарској на јачању сарадње два народа и добрих суседских односа две државе. Нишка градска општина Палилула је добар пример регионалне сарадње и партнерства у остваривању пројеката са општинама у Бугарској уз подршку Европске уније.
детаљније

 
РЕКРЕАТИВНИ РИБОЛОВЦИ “ЕКО ФИШИНГ” ОБЕЛЕЖИЛИ СЛАВУ СВ.НИКОЛА
22.05.2015

РЕКРЕАТИВНИ РИБОЛОВЦИ “ЕКО ФИШИНГ” ОБЕЛЕЖИЛИ СЛАВУ СВ.НИКОЛА
Удружење рекреативних риболоваца “Еко фишинг” Ниш обележило је своју крсну славу летњег Светог Николу. Слави су присуствовали бројни чланови Удружења, гости из Војводине а први пут и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. По речима Јована Ђорђевића, председника Удружења “Еко фишинг”, ова организација рекреативних ртиболоваца Ниша постоји две године. Уз славски колач, свећу, али и котлић пун рибље чорбе, нашу славу обележићемо како то доликује истиче Ђорђевић.
детаљније
 
ОДЈЕЦИ ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИОНИХ ПРОЦЕСА У ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА СРБИЈЕ
22.05.2015

ОДЈЕЦИ ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИОНИХ ПРОЦЕСА У ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА СРБИЈЕ
Шеф Делегације ЕУ у Републици Србији, његова екселенција амбасадор Мајкл Девенпорт (Michael Davenport), у оквиру програма – „Дебата о питањима важним за процес ЕУ интеграција и однос Србије и ЕУ”, састао се и са председницима нишких градских општина, представницима руководства Града Ниша и начелником Нишавског управног округа. Овим поводом, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, упознао је господина Девенпорта са пројектним активностима ове општине која је на овом плану једна од водећих у региону и проблемима који утичу на остваривање још бољих резултата.
детаљније
 

Стална конференција градова и општина - Савеза градова и општина Србије
у оквиру пројекта „СКГО Мрежа за ромска питања“ расписује конкурс за
Координатора за ромска питања

који ће бити ангажован на период од шест месеци (период: јуни 2015. године - децембар 2015.године) у следећим градовима, општинама и градским општинама:

1. Лајковац, 2. Параћин, 3. Костолац, 4. Палилула (Ниш), 5. Свилајнац, 6. Шабац, 7. Пожега, 8. Суботица, 9. Бор, 10.  Вождовац (Београд)

Стална конференција градова и општина (СКГО) је национална асоцијација локалних власти у Србији. Њена улога је да у демократском политичком окружењу подржи локалне власти у њиховим напорима да изграде свој правни, финансијски и функционални капацитет, као и да реше значајне проблеме са којима се суочавају. СКГО је посвећена подстицању сарадње и дијалога међу локалним властима и подршци њиховим иницијативама пред централном влашћу, али и пружању разноврсних услуга градовима и општинама у функцији јачања њиховог капацитета. Такође, она представља кључно место за размену информација о питањима која су од значаја за градове и општине.
детаљније

 
КАРАОКЕ ПАРТИ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА
22.05.2015

КАРАОКЕ ПАРТИ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА
Градска општина Палилула-Ниш подстиче развој културно-уметничког стваралаштва и пружа подршку талентованим ученицима у основним и средњим школама. КАРАОКЕ парти је једна од манифестација која сваке године окупи више стотина извођача популарне музике. Најбољи учесници, са квалификационих такмичења, која се од 14.маја реализују у седам основних школа нишке општине Палилула наступиће ове године, 3.јуна на свечаности „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2015“ која се реализује  у оквиру Градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“.  
детаљније
 
ПРВАЦИ ЕВРОПЕ - УСПЕШНИ СПОРТИСТИ ИЗ НАШЕГ КОМШИЛУКА
19.05.2015

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ У НИШУ
Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић примио је успешне спортисте: Бранислава Миленковића, најбољег powerlifterа на Балкану и Марка Ђорђевића КИК боксера и судију у овом спорту и уручио им захвалнице општине Палилула за резултате и допринос унапређењу спорта и здравих стилова живота. Спорт и развој физичке културе има важно место у стратешким активностима Градске општине Палилула. Руководство ове градске општине, по речима председника Бобана Џунића, ослушкује потребе својих грађана и остварује успешну сарадњу са бројним организацијама, образовним установама, удружењима и клубовима.
детаљније
 
ЗА ЂАКЕ - ГЛУМА, ПЛЕС, ЈАВНИ НАСТУП
18.05.2015

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ У НИШУ
Под покровитељством Градске општине Палилула биће организована БЕСПЛАТНА ЛЕТЊА ШКОЛА ГЛУМЕ И СЦЕНСКОГ ПОКРЕТА за ђаке основних школа. Школу ће водити Ана Аранђеловић, дипломирани балетски играч и дипломирана глумица, иначе аутор и водитељ на РТВ Белами у Нишу. Наш циљ је да помажемо талентоване ученике, па ће ова алтивност помоћи да код деце развијамо креативност, координацију тела, правилно дисање и правилно држање, дикцију и ослобођен сценски наступ, каже председник општине Палилула Бобан Џунић.
детаљније
 
ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ У НИШУ
13.05.2015

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ У НИШУ
Најстарија установа кулутре у Нишу, Народна библитека “Стеван Сремац” свој 136.рођендан прославила је уз присуство јавних личности града, које су се овим поводом нашле и у улози библиотекара. Међу њима био је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. И поред бројних обавеза председник Џунић, каже, има довољно времена за књигу. Народна библитека “Стеван Сремац” у Нишу, по речима директорке Соње Шуковић дочекује овај дан са више од 20.000 редовних чланова-читалаца, а библиотеку дневно посети између 500 и 1000 људи.
детаљније
 
УСКОРО ПОЧИЊЕ САНАЦИЈА КЛИЗИШТА
12.05.2015

УСКОРО ПОЧИЊЕ САНАЦИЈА КЛИЗИШТА
Проблем који становници Крушца, Габровца и улице Партизанских курира у Градској општини Палилула имају са клизиштима биће решен, најављено је на седници градског већа. Око 20 милиона динара намењено је за санацију клизишта на сеоском и градском подручју. За муке мештана чије су куће однеле клизишта  или их угрожавају назире се решење. Новац за те намене је издвојен – 8 милиона за клизишта  у сеоском подручју и 12 милиона за клизишта у граду. Реч је о клизиштима у улици Партизанских курира, у Габровцу, Крушцу.
детаљније
 
БРИГА О СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈУ И САРАДЊА ДВА ЗЕМЉЕ
11.05.2015

"БАЛКАНСКА УЛИЦА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ"
По традицији, поводом „Дана Европе“ и празника Бугарске војске, на Спомен костурницу бугарским оружаним снагама, која је подигнута 1948. године у насељу „Ледена стена“ на територији Градске  општине Палилула, палим војницима у завршним операцијама борбе против немачких окупатора на територији бивше СФРЈ, венце су положили Њ.Е. амбасадор Ангел Димитров, Амбасаде Републике Бугарске у Београду, Емил Шипочки, Војни аташе Републике Бугарске у Београду, генерални конзул Бугарске у Нишу Атанас Крстин, Марија Брајдић, начелница Управе Градске општине Палилула-Ниш
детаљније
 
"БАЛКАНСКА УЛИЦА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ"
9.05.2015

"БАЛКАНСКА УЛИЦА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ"
Организациони одбор за обележавање Дана Европе у Нишу, у сарадњи са Градом Нишом организовао је у суботу, 9. маја од 11 до 15:00 сати манифестацију под називом "Балканска улица Европских вредности". Програм Манифестације се састојао из следећих активности: Фестивал цивилног друштва; Квиз знања о ЕУ за Нишке основце; Рок концерт; Stand up show на тему митови и предрасуде о ЕУ. Градска општина Палилула – Пројектни центар општине, промовисала је на свом штанду пројектне активности реализоване у оквиру суседског програма Бугарска-Србија уз подршку ИПА програма ЕУ као и примере добре праксе сарадње са организацијама цивилног дрштва
детаљније
 
ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА РАЗМАТРАЛО ПЛАН ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НА ПОДРУЧИЈУ ПАЛИЛУЛЕ
6.05.2015

ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА РАЗМАТРАЛО ПЛАН ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НА ПОДРУЧИЈУ ПАЛИЛУЛЕ
Веће Градске општине Палилула на својој 37. седници, која је одржана 6.маја у просторијама општине, након усвајања Записника са претходне седнице, донело је решење о Усвајањи Извештаја о извршењу буџета Градске општине Палилула за период 01.01.2015 – 31.03.2015. године. На овој седници донет је и Закључка о давању позитивног мишљења на измене и допуне Плана генералне регулације подручја Градске општине Палилула – прва фаза. О овом закључку, по речима Бобана Џунића, председника општине, изјасниће се одборници на првој наредној седници Скупштине општине Палилула.
детаљније
 
СПОМЕН ПАРК “БУБАЊ” ПОСЛЕ ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА
4.05.2015

СПОМЕН ПАРК “БУБАЊ” ПОСЛЕ ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА
И ове године, након првомајских празника, у Нишу девастирана излетишта, гомиле смећа, пластичне фласе, кесе, лименке, остаци хране. Уобичајна слика, која говори о нашој свести, еколошкој култури, одговорности.Спомен парк “Бубањ”, омиљено излетиште Нишлија, који се налази у Градској општини Палилула, након празничног славља затрпано смећем, спомен обележје исписано графитима, уништене клупе у Амфитетару позорнице и вејници, остављена бројна инпровизована ватришта, запаљена стабла.

детаљније
 
ПРВОМАЈСКА ЧЕСТИТКА
1.05.2015

ПРВОМАЈСКА ЧЕСТИТКА
Председник Градске општине Бобан Џунић, у име руководства и Управе општине, свим грађанима општине Палилула честитао је 1. мај - Међународни празник рада. Овај симбол интернационалне радничке и синдикалне солидарности истиче и подсећа нас на права и заштиту радника, социјалну правду, солидарност и остале вредности које карактеришу свако демократско друштво. Залажемо се да у наредном периоду већи број грађана, посебно млади, остваре једно од основних права, право на рад, нагласио је у својој првомаској честитки председник Нишке општине Палилула.
детаљније