АРХИВА ВЕСТИ МАРТ
 

УСКОРО АСАНАЦИЈА ПОПЛАВЉЕНИХ ПОВРШИНА
30.03.2015

УСКОРО АСАНАЦИЈА ПОПЛАВЉЕНИХ ПОВРШИНА
Град ће урадити асанацију поплављених површина у Новом Селу и Доњем Међурову, рекао је вечерас (30.03.2015.) градоначелник Ниша Зоран Перишић. Одвођење атмосферских вода са овог терена би било много лакше да су завршени ранији пројекти. Међутим, иако су за пумпну станицу у индустријској зони набављене пумпе није до ње доведена струја а није ни завршен колектор “Виногради” који се сада буквално излива у њиве, каже Перишић. Додаје да је по пројекту Дирекције за изградњу града потребно више од пола милијарде динара, али обећава да ће град учинити све да помогне житељима ова два нишка села.
детаљније

 

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА НА ВРЕМЕ УПОЗОРАВАЛА!
29.03.2015

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА НА ВРЕМЕ УПОЗОРАВАЛА!
Ситуација у поплављеним подручјима опасна по здравље”, изјавио је у емисији Нишке телевизије директор Института за јавно здравље, проф. др Бранислав Тиодоровић.Након закључка Скупштине Градске општине Палилула да се затражи од Градског штаба за ванредне ситуације да прогласи ванредну ситуацију на поплављеном подруцију општине уследио је негативан одговор проф.др Жарка Ранковића, заменика председника градског Штаба, уз изјаву да ситуација није критична и за то не постоји законска основа. „Град Ниш има довољно ресурса да реагује у оваквим ситуацијама - нагласио је професор Ранковић”.
детаљније

 

У МРАМОРУ И МРАМОРСКОМ ПОТОКУ- ПРЕГЛЕД ГРАЂАНА
29.03.2015

У МРАМОРУ И МРАМОРСКОМ ПОТОКУ- ПРЕГЛЕД ГРАЂАНА

29.03.2015
Дом здравља Ниш «Кућа доброг здравља» у сарадњи са Градском општином Палилула наставио је са акцијом ”Приближимо се пацијентима”, на сеоском подручју општине Палилула, у селима која немају амбуланту. У недељу, 29.марта, организован је преглед 56 становника у Мрамору и Мраморском потоку. Лекари су у селу Мрамор имали 33 прегледа од тога  14 у кућним условима а у Мраморском потоку 23.прегледа - 9 у кућним условима. Пацијенти су сагледани   узимањем медицинске анамнезе; клиничким прегледом; ЕКГ у кућним условима; узимањем шећера у крви. пружањем савета лекара у вези са лечењем хроничних болести.
детаљније

 

ОДРЖАНА ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИЧКОГ ОБРАЗОВЊА И СТРАНИХ ЈЕЗИКА
29.03.2015

ОДРЖАНА ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИЧКОГ ОБРАЗОВЊА И СТРАНИХ ЈЕЗИКА
У основним школама „Сретен Младеновиић - Мика“ и „Коле Рашић“, које раде на територији Градске општине Палилула, одржана су два окружна такмичења знања из техничког образовања и страних језика. На овим такмичењима учествовало је више од три стотине ученика и наставника. Наставници из основних школа са територије Нишавског управног округа припремали су ученике који су у својим срединама показали најбоље резултете из ових наставних предмета. Основна школа „Сретен Младеновић-Мика“ била је домаћин окружног такмичења из техничког образовања.
детаљније

 

ЗАШТО БУЈИЧНЕ ВОДЕ (НИСУ) КАНАЛИСАНЕ?
28.03.2015

ЗАШТО БУЈИЧНЕ ВОДЕ (НИСУ) КАНАЛИСАНЕ?
Поплаве у Новом селу, Белотинцу, Горњем и Доњем Међурову не јењавају. Управо када је вода почела да се повлачи нове падавине донеле су нове проблеме становницима. Ниво воде је поново почео да расте у насељу Ново село - „9. мај“ и у индустријској зони југ Међурово.Поплављена подручја обишао је са сардницима и председник Градске општине  Палилула, Бобан Џунић. „Становници у поплављеном подручију су више него очајни. Зато је сваки разговор са њима и мала помоћ и охрабрење веома значајан, каже Бобан Џунић. Представници наше Управе, комунални инспектори су стално на терену.
детаљније

 

"ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ" - НАШ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ!
28.03.2015

"ЉУБИЧИЦЕ, ЛЕПО ТИ ЈЕ ЛИЦЕ" - НАШ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ!
Tрадиционална акција "Љубичице, лепо ти је лице", одреда извиђача „Краљ Петар-Први“ организована је и ове године, по петнаести пут. Због временских прилика активности су реализоване у балон сали основне школе  „Краљ Петар-Први“ а не како је првобитно планирано у Спомен парку Бубањ. Акција је замишљена као својеврстан извиђачки поздрав пролећу и прво је веће окупљање нишких полетараца и пчелица у овој години. Полетарци и пчелице су се такмичили на полигону спретности, познавању путних знакова, извиђачком квизу, штафети, игри меморије и у још неколико теренских игара намењених њиховом узрасту.
детаљније

 

ОДРЖАНА НАУЧНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „СЛУШАМ И ГОВОРИМ“
27.03.2015

ОДРЖАНА НАУЧНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „СЛУШАМ И ГОВОРИМ“
Поносни смо што у Градској општини Палилула имамо установу која већ шездесетједну годину, успешно остварује образовну и васпитну мисију, поштовање различитости, толеранције и демократије - изјавио је Бобан Џунић, председник општине Палилула, поздрављајући учеснике, шесте по реду, Научно-практичне конференције „Слушам и говорим“, коју је успешно организовала Школа са домом ученика „Бубањ“. Применом инклузивног образовања у нашем друштву, које сагледава образовање кроз уважавање различитих потреба ученика, прилагођено сваком ученику, још више истичу улогу ове школе.
детаљније

 

ГРАЂАНИ ЗАБРИНУТИ НАКОН ИЗВЕШТАЈА ИНСТИТУТА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ
26.03.2015

ГРАЂАНИ ЗАБРИНУТИ НАКОН ИЗВЕШТАЈА ИНСТИТУТА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ
Извештај Института за јавно здравље о стању у поплављеном нишком насељу 9. мај забринуло је и мештане и општину Палилула. Како каже председник ове општине, анализе показују да постоји опасност од заразних болести, због чега још једном апелује на градски Штаб за  ванредне ситуације да прогласи ванредно стање. Реаговала је и нишка опозициона Демократска странка. Али ресорни већник и даље је при ставу да ситуација није баш тако алармантна, уз ограду да извештај Института још није званично добио.Процес европских интеграција Србије и добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ отворило је могућност коришћења претприступних фондова ЕУ за рурални развој (ИПАРД ИИ програм).
детаљније

 

ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ УЗОРАКА НА ПОПЛАВЉЕНОЈ ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА СА ПРЕДЛОГОМ МЕРА
24.03.2015

ИЗВЕШТАЈ О АНАЛИЗИ УЗОРАКА НА ПОПЛАВЉЕНОЈ ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА СА ПРЕДЛОГОМ МЕРА
Институт за јавно здравље у Нишу доставио је 24.марта општини Палилула Извештај о анализи узорака са поплављене територије. На основу достављеног захтева Управе општине Палилула извршено је узорковање воде за пиће из индивидуалних водних објеката, воде и земљишта. У процени утицаја на животну средину и здравље становништва, на основу једнократне анализе узорака извршене у тренутку плављења територије, стручни тим Института оцењује да нема значајнијих хемијских контаминената који би у кратком временском периоду угрозили животну средину. Што се тиче здравља становништва на поплављеној територији, постоји ризик по здравље у смислу појаве цревних заразних болести путем хигијенски неисправне воде
детаљније

 
ЗА РУРАЛНИ РАЗВОЈ 175.МИЛИОНА ЕВРА КРОЗ ИПАРД ИИ ПРОГРАМ
23.03.2015

ДОСТАВЉЕН ИЗВЕШТАЈ ИНСТИТУТА О ИЗВРШЕНОМ НАДЗОРУ
Стална конференција градова и општина у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине организовала је 23.марта 2015. године, конференцију „Програм претприступне помоћи за рурални развој 2014-2020 ИПАРД ИИ". Одржавање овог догађаја подржала је Швајцарска агенције за развој и сарадњу кроз пројекат „Институционална подршка СКГО - фаза 2". На овој Конференцији је уцествовао и Бобан Дзуниц, председник ГО Палилула са сарадницима који раде на пројектима у општини Палилула.
детаљније
 
ДОСТАВЉЕН ИЗВЕШТАЈ ИНСТИТУТА О ИЗВРШЕНОМ НАДЗОРУ
23.03.2015

ДОСТАВЉЕН ИЗВЕШТАЈ ИНСТИТУТА О ИЗВРШЕНОМ НАДЗОРУ
Градска општина Палилула упутила је Захтев Институту за јавно здравље Ниш, 17.марта за узорковање отпадних вода,земље и воде за пиће са поплављеног подручија Ново Село, Горње и Доње Међурово и Белотинац(општина Дољевац). Извештај о извршеном надзору на поплављеној територији је достављен Градској општини Палилула у понедељак 23.марта. Како је наведено у извештају, који су потписали др Лазар Бошковић, директор Центра за хигијену и хуману екологију и проф.др Бранислав Тиодоровић, в.д.директор Института, узорци у овој серији, рађени су у обиму ''А прегледа'' по свим параметрима који се раде у Институту за јавно здравље Ниш.
детаљније
 
ЗАБРИНУТИ ЗА ВОДЕНЕ РЕСУРСЕ- СВЕТСКИ ДАН ВОДА 22.МАРТ
22.03.2015

ЗАБРИНУТИ ЗА ВОДЕНЕ РЕСУРСЕ- СВЕТСКИ ДАН ВОДА 22.МАРТ
На конференцији Уједињених нација о животној средини и развоју (УНЦЕД) 1992. године предложено је да се 22. март одреди као датум којим ће се сваке године обележавати међународни дан слатких вода. Скупштина Уједињених нација прихватила је тај предлог и почев од 1993. године овај дан се обележава скретањем пажње и наглашавањем различитих аспеката слатких вода У извештају УН се истиче да ће се извори воде стално смањивати због пораста броја становништва, загађења и климатских промена. У наредних 20 година, просечна количина воде којом ће људи располагати биће мања за трећину. Стручњаци за воде апелују да сваки дан и на сваком месту штитимо изворе воде и штедимо воду, и наглашавају да оно сто нама изгледа мало и небитно данас, неком другом ће у будућности много значити. Ближи се време када ће потребе за водом премашити залихе воде.
детаљније
 
МЕШТАНИ ЗАУСТАВИЛИ РАДОВЕ НА ДРЕНАЖНИМ КАНАЛИМА
22.03.2015

МЕШТАНИ ЗАУСТАВИЛИ РАДОВЕ НА ДРЕНАЖНИМ КАНАЛИМА
Житељи Рударске улице у Новом Селу, на Светски дан вода 22.март, стопирали су копање канала за који је налог “Предузећу за путеве“ издало руководство града Ниша. Канал је требало да спроводи воду са поплављеног подручја у канализацију Рударске улице али су се грађани томе успротивили јер тамошња канализација нема потребан капацитет. Канализација у Новом Селу, због малог пада, посебно су проблематичне споредне улице, тешко прима атмосферску воду. У подручју поплављеном изливањем подземних вода, ситуација је најтежа, посебно у делу улице др Саве Петровића. Због потапања хидрофора, мештани овог дела насеља немају пијаћу воду. У сусрету са становницима ове улице договорено је да до краја дана, ЈКП „Наисус“ у цистернама допреми воду за пиће.
детаљније
 
ЕКИПЕ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ У ЛАЛИНЦУ И КРУШЦУ
22.03.2015

ЕКИПЕ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ У ЛАЛИНЦУ И КРУШЦУ
Дом здравља Ниш «Кућа доброг здравља» и Градска општина Палилула наставили су са акцијом ”Приближимо се пацијентима” на сеоском подручју општине у селима која немају амбуланту. У оквиру акције, дана 22.марта прегледима су обухваћена села Лалинац и Крушце. У Лалинцу је прегледано 17 становника и 4 у кућним условима а у Крушцу је обављено 15 прегледа и 1 у кућним условима. Лекари су пружили услуге узимања медицинске анамнезе, обављали клинички преглед, ЕКГ у кућним условима, мерење шећера у крви, давали савете у вези са лечењем хроничних болести. Посебно су били сагледани стари, мање покретни и непокретни пацијенти. 
детаљније
 
СВЕТСКИ ДАН ШУМА
21.03.2015

СВЕТСКИ ДАН ШУМА
Светски дан шума, који је установљен 1971.године, када је Генерална скупштина Европске пољопривредне конфедерације донела одлуку да дан пролећне равнодневнице на северној, односно јесење равнодневнице на јужној Земљиној хемисфери буде посвећен шумама, обележава се данас широм планете. Циљ је био да се укаже на значај шума и њихов утицај на опстанак човечанства, јер непосредна и највећа корист од шума је та што су оне фабрика кисеоника. Оне данас покривају нешто више од 30 одсто укупних копнених површина Земље-простиру се на око четири милијарде хектара.
детаљније
 
“ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ И СВАКОГ РАДНОГ ДАНА
20.03.2015

“ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ И СВАКОГ РАДНОГ ДАНА
Од 16-20.марта здравствене екипе Дома здравља боравиле у селима Градске општине Палилула.Дом здравља Ниш у сарадњи са Градском општином Палилула, организовао је и сваког радног дана, почев од понедељка 16. марта у термину од 08:30 до 11:00 сати, акцију „Приближимо се пацијентима“. У понедељак 16.марта тим лекара Дома здравља био је у Паси Пољани. Прегледано је 42 грађана у просторијама месне заједнице и 4 прегледа у кућним условима. У селу Чокот, 17.марта прегледан је 21 пацијен и 4 пацијента у кућним условима.
детаљније
 
СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ И КОНКУРСА „БРАНКОВО ПЕРО“
20.03.2015

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ И КОНКУРСА „БРАНКОВО ПЕРО“
Основна школа „Бранко Миљковић“ прославила је 44.рођендан и поводом Дана школе организовала свечаност и доделу награда победницима литерарног конкурса „Бранково перо“. Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, на чијем се подручју налази ова школа, посетио је ђаке и наставнике школе, честитао овај значајан јубилеј и обишао објекат који се гради.Председник Џунић је подсетио новинаре да су у току радови на реконструкцији школске зграде и истакао да ће нова школска година, од наредног септембра, почети у новој, и опремљеној школи. Основна школа „Бранко Миљковић“, коју сам и ја похађао, једна је од највећих у општини Палилула.
детаљније
 
ГРАЂАНИ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА О ПОСЛЕДИЦАМА ПОПЛАВА
19.03.2015

ГРАЂАНИ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА О ПОСЛЕДИЦАМА ПОПЛАВА
Иако је прошло скоро три месеца, није дошло до повлачења воде већ ниво контиминиране воде расте сваког дана . Угрожени су стамбени и пословни објекти, пољопривредне парцеле, локална комунална инфраструктура и локални асфалтирани путеви. На појединим деловима поплављеног подручја, појавила су се и клизишта, пример насеља у Габровцу, Крушцу и Мрамору, што ову ситуацију додатно чини алармантном. Како би могло да се ефикасно и правовремено одреагује и примене предвиђене мере Законом о ванредним ситуацијама и тиме помогне локалном становништву да не дође до настанка још већих последица и још веће штете
детаљније
 
НЕМА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - ПРВА ТВ
18.03.2015

НЕМА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - ПРВА ТВ
Становници Новог Села, Међурова, Чокота, Бубањ села, у нишкој Градској општини Палилула и Белотинца у општини Дољевац и даље су у страху од нових киша и надолазећих вода. Они су, како кажу, и даље незадовољни брзином и ефикасношћу решавања проблема у њиховим насељима, улицама, па чак и кућама. Представници општине Палилула и даље стоје при свом мишљењу да је проглашавање ванредне ситуације неопходно, упркос мишљењу Штаба за ванредне ситуације у Нишу. Они сматрају да је неопходно хитним мерама испумпати воду и извршити дезинсекцију и дератизацију земљишта.
детаљније
 
ПРИРУЧНИК ЗА ПОНАШАЊЕ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА
17.03.2015

ПРИРУЧНИК ЗА ПОНАШАЊЕ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА
Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије уз подршку ОЕБСА, објавио је  почетком ове године "Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама", који је поред српског штампан и на језицима националних мањина и на енглеском језику.У Приручнику су представљене све мере заштите и сликовити описи тога како се треба понашати када избије пожар, у случају поплаве, земљотреса или неке друге непогоде. Приручници су, поред српског, објављени на ромском, албанском, мађарском и енглеском језику. Шеф сектора за ванредне ситуације Предраг Марић казао је да приручник треба да буде дистрибуиран посредством локалних самоуправа и позвао представнике локалних власти да преузму ту обавезу. Он је указао и на недостатак безбедносне културе у Србији и запитао због чега деца у школама уче да постоје земљотреси и реке, а не уче о томе како да се заштите од земљотреса или полава".
детаљније
 
ИЗ(МЕЂУ) РЕДОВА
17.03.2015

ИЗ(МЕЂУ) РЕДОВА
Ново Село, Међурово, Бубањ село, од прошле недеље су под водом. Поплављено је око 300 домаћинстава. Некима је вода ушла у дворишта и подруме, прешла и кућни праг, поплавила обрадиве површине. На решавању проблема ангажоване су пумпе у индустријској зони, а тражи се и трајно решење овог проблема. Иако је Градска општина Палилула тражила да се на делу њене територије, која је поплављена и угрожена клизиштима, прогласи ванредна ситуација, Градски штаб за ванредне ситуације није донео такву одлуку.
детаљније
 
ЗАХТЕВ ИНСТИТУТУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ НИШ
17.03.2015

ЗАХТЕВ ИНСТИТУТУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ НИШ
Због изливања канализационе мреже, септичких јама али и уливања отпадних вода са Градске депоније у обрадиве површине, на поплављеном подручију општине, одборници Градске општине Палилула, на седници Скупштине, која је одржана у понеделјак 16.марта, изразили су забринутост од могућих инфекција. Забрињава и чињеница да је велика површина повртарских култура потопљена фекалном водом.
детаљније
 
ЗА И ПРОТИВ УВОЂЕЊА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
16.03.2015

ЗА И ПРОТИВ УВОЂЕЊА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Иако је ситуација са поплавама у Новом селу и Доњем Међурову и даље лоша, градски већник Жарко Ранковић каже да је она ипак под контролом и да се терен стално надгледа. Након прошлонедељног обиласка терена председник општине Палилула Бобан Џунић изјавио је да би у Новом селу требало прогласити ванредну ситуацију. Међутим, Ранковић сматра да за тим нема потребе јер град може да реши овакве проблеме. О овим и другим актуелним питањима из активности општине Палилула, у Телепресу интервиу са Бобаном Џунићем.
детаљније
 
ПУМПЕ РАДЕ, ВОДА СЕ НЕ СПУШТА!
16.03.2015

ПУМПЕ РАДЕ, ВОДА СЕ НЕ СПУШТА!
Ниво подземних вода, које угрожавају више од 200 кућа у Новом Селу, Међурову, Бубањ селу се не смањује, тврде мештани. На лице места изашла је комунална инспекција Општине Палилула, али и представници Управе за пољопривреду. Градски већник задужен за ванредне ситуације, Жарко Ранковић каже за ТВ Зона плус да су пумпе, које нису радиле током ноћи јер је склопка избацила, поново укључене. Нешто боља ситуација је у индустријској зони где се вода током викенда готово потпуно повукла, али се сада њен ниво поново диже.
детаљније
 
ОПШТИНАМА ВЕЗАНЕ РУКЕ КАДА СЕ КУЋЕ ПОПЛАВЕ
16.03.2015

ОПШТИНАМА ВЕЗАНЕ РУКЕ КАДА СЕ КУЋЕ ПОПЛАВЕ
Бобан Џунић у емисији Јужних вести"15 минута"- Све док се не уведе ванредна ситуација, нишка Општина Палилула немоћна је да помогне становништву у Новом селу и другим подручјима која су угрожена поплавама и клизиштима, каже председник ове Општине Бобан Џунић.Према његовим речима, увођење ванредне ситуације би омогућило да механизација, велики точкаши и друга опрема без икаквих проблема, дозвола и сагласностина које се ових дана чека, стигну на терен како би се ситуација решила у року од неколико дана.
детаљније
 
ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ-УЗРОК ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  У ДЕЛУ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
16.03.2015

ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ-УЗРОК ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ДЕЛУ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
Одборници Скупштина градске општине Палилула у Нишу, на 15. редовној седници одржаној 16.марта, након разматрања информације председника општине Бобана Џунића о стању на поплављеном подручију општине, усвојили су закључак о ПОКРЕТАЊУ ИНИЦИЈАТИВЕ, о проглашењу ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ на свим угроженим деловима Градске општине Палилула.„Како би могло да се ефикасно и правовремено одреагује и примене предвиђене мере Законом о ванредним ситуацијама и тиме помогне локалном становништву да не дође до настанка још већих последица и још веће штете, потребно је да се прогласи ванредна ситуација на свим угроженим деловима Градске општине Палилула-истакнуто је у закључку Скупштине.
детаљније
 
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРОВЕРУ ЗДРАВЉА
15.03.2015

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРОВЕРУ ЗДРАВЉА
У селима Градске општине Палилула, Доње Власе, Бербатово и Вукманово, протеклог викенда лекари Дома здравља у Нишу били су ближи пацијентима. Здравствена мисија у оквиру пројекта „Приближимо се пацијентима“, по интересовању становника овог брдско-планинског подручија општине Палилула, била је веома успешна. Превентивним прегледом лекара, мерењем крвног притиска и шећера у крви, обухваћена су 93 становника од тога у оквиру кућних посета, старијих, слабо покретних и непокретних становника прегледано је двадесет петоро пацијената. Рад тимова на терену и у овим насељима пратили су Александар Ждрале, заменик председника Скупштине Градске општине Палилула и Ивица Стојановић, члан Већа ГО Палилула.
детаљније
 
У ГАБРОВЦУ ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
14.03.2015

У ГАБРОВЦУ ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
У основној школи "Бранко Радичевић" у Габровцу, одржано је општинско такмичење из биологије из. Учествовало је 120 ученика из 8 школа са територије Градске општине Палилула. Пре почетка такмичења ученике је поздравио председник Градске општине Палилула Бобан Џунић и домаћин ове активности Глорија Радојчић, директор основне школе "Бранко Радичевић" у Габровцу.   Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је за школску 2014/2015. годину Стручно упутство о организовању такмичења и смотри ученика основне и средње школе и у Годишњем календару такмичења одређени су организатори такмичења и смотри.
детаљније
 
САМО ЈОШ ФАЛЕ ГОНДОЛЕ?
14.03.2015

САМО ЈОШ ФАЛЕ ГОНДОЛЕ?
Председник Општине Палилула Бобан Џунић, поново је обишао мештане Новог села. По договору са начелником сектора за ванредне ситуације Предрагом Марићем требало је да терен обиђу и представници Србија вода из Београда. Ванредни догађаји везани за пад војног хеликоптера одложили су ову посету. Ја и даље инсистирам на проглашењу ванредне ситуације у овом делу града јер се стање сваким даном све више погоршава, изјавио је председник Џунић. Помоћ обећава и народна посланица Адриана Анастасов која каже да постоје информације да је слична ситуација и у Доњем Међурову где је поплављено око 100ха земљишта. О томе ћу обавестити и надлежни Одбор за заштиту животне средине Скупштине Србије-рекла је Анастасов.
детаљније
 
ПОПЛАВЕ НАНЕЛЕ ВЕЛИКУ ШТЕТУ ГРАЂАНИМА
13.03.2015

ПОПЛАВЕ НАНЕЛЕ ВЕЛИКУ ШТЕТУ ГРАЂАНИМА
Председник Градске општине Палилула Бобан Џинић, гостовао је 13.марта у емисији БЕЛАМИ поподне. Тема разговора била је елементарна непогода-поплаве које су задесиле Ново Село и индустријску зону Међурово. Председник општине Палилула је указао на потребу хитног реаговања Штаба за ванредне ситуације града Ниша. Управа општине Палилула – комунални инспектори и руководство општине стално су на терену и у сарадњи са грађанима сагледавају размере и стање поплава. О томе редовно информишу надлежне службе.
детаљније
 
ЗА БОЉИ ЖИВОТ ДЕЦЕ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА
13.03.2015

ЗА БОЉИ ЖИВОТ ДЕЦЕ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, Виолета Благојевић, директорка Центра за породични смештај и усвојење и Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад у Нишу, потписали су Меморандум о сарадњи. Ово је, први пут да се покрене таква сарадња са једном општином у региону и по речима потписника меморандума биће то добар пример и подстицај другим локалним самоуправама. По речима председника Џунића, од укупног броја хранитељских породица на територији града Ниша 75 породица има пребивалиште у општини Палилула, а у њима се налази више од деведесеторо деце. То нас је и подстакло – рекао је Џунић да узмемо активно учешће и сагледамо положај деце из хранитељских породица како би им побољшали квалитет живота.
детаљније
 
ИЗЛОЖЕНИ ЛИКОВНИ РАДОВИ УЧЕНИКА ШКОЛЕ „БУБАЊ“
13.03.2015

ИЗЛОЖЕНИ ЛИКОВНИ РАДОВИ УЧЕНИКА ШКОЛЕ „БУБАЊ“
У галерији Арт55, од 13.до 17.марта, организована је изложба радова ученика Школe са домом ученика „Бубањ“. Изложени радови настали су у периоду између 2013.-2015.године у техници цртеж, пастел, акварел и темпера, на часовима ликовне културе и ликовне секције. Са ученицима су радили наставници Тања Вуксановић и Милан Видојковић. Школа са домом ученика "Бубањ" основана је давне 1953. године као школа и дом глувонеме деце. Данас је то модерна установа која примењује савремена техничка средства и методе у третману особа са многим поремећајима и сметњама у развоју и пример је добре праксе.
детаљније
 
УВЕСТИ „ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ“ У ЦИЉУ ЕФИКСАНИЈЕГ ДЕЛОВАЊА
13.03.2015

УВЕСТИ „ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ“ У ЦИЉУ ЕФИКСАНИЈЕГ ДЕЛОВАЊА
Поводом поплава које су задесиле становнике у делу насеља Ново Село и индустријску зону у Д.Међурову, председник Градске општине Палилула затражио је хитно реаговање надлежних служби Града Ниша. Поплављено је око 200 кућа, пољоприведна газдинства и помоћни објекти. Овим поводом, председник општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, директором ЈКП „Наиссус“ и начелником Управе за пољопривреду Града Ниша  обишао је становнике и објекте на угроженом подручију. Стање објеката и инфраструктуре у овом насељу општине Палилула, по чињеничном стању, захтева хитно реаговање надлежних служби - оценили су учесници скупа.
детаљније
 
„ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ У ЛАЛИНЦУ
11.03.2015

„ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“ У ЛАЛИНЦУ
Мештани села ЛАЛИНАЦ имали су прилике да бесплатно провере своје здравље када је лекарска екипа Дома здравља Ниш у сарадњи са Управом Градске општине Палилула посетила ово село у оквиру акције „Приближимо се пацијентима“. Акција је намењена старијим, слабо покретним и непокретним пацијентима који живе на сеоском подручју у којима не постоји амбуланта. аинтересовани становници овог села могли су да измере притисак, одреде ниво шећера у крви, добију савет лекара. Тим Службе за здравствену заштиту одраслих и Служба КЛИМН Дома здравља Ниш, у времену од од 08:30 – 10:00 сати, обавио је преко 40.превентивних прегледа.
детаљније
 
У НОВОМ СЕЛУ, ПОСЛЕ ЊИВА, ВОДА ПЛАВИ И ДОМАЋИНСТВА
10.03.2015

ДОГОВОР О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ БРИГЕ О ДЕЦИ
Више од сто кућа у Новом Селу опкољено је водом која прети да сваког тренутка пређе кућни праг. Сумња се да је реч о подземним водама које надођу после обилних падавина. Вода се са обе стране пруге, према пословној зони Међурово, појавила још крајем децембра месеца прошле године а сада је још горе. По речима староседеоца, некада се надошла вода враћала пумпама Фрипака у реку, али сада и те пумпе не раде. Након захтева Савета грађана и општине Палилула из градског већа су најавили да ће пумпе бити поново оспособљене и да ће са приватизованом компанијом „Фрипак“ разговарати о тој могућности.
детаљније
ДОГОВОР О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ БРИГЕ О ДЕЦИ
10.03.2015

ДОГОВОР О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ БРИГЕ О ДЕЦИ
Добра сарадња Градске општине Палилула са Центром за социјални рад “Свети Сава” биће проширена подршком општине корисницима Центра за породични смештај и усвојење у Нишу. О облицима сарадње разговарали су Бобан Џунић, председник општине Палилула, Виолета Благојевић, директор Центра за породични смештај и усвојење и Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад у Нишу. На радном састанку, у чијем раду је учествовала и Марија Брајдић, начелница Управе општине Палилула, договорено је потписивање уговора-протокола о сарадњи на унапређењу садржаја рада у овој области.
детаљније
 
ДАН ГИМНАЗИЈЕ "СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ"
10.03.2015

ДАН ГИМНАЗИЈЕ "СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ"
Гимназија је основана 1954. године као Друга виша мешовита гимназија. Свој 61. рођендан дочекује као највећа нишка гимназија, једна од најбољих школа у Србији, поносна на своје ученике и професоре захваљујући чијем раду и залагању са пуним правом тражи и очекује статус школе од националног значаја. Сваки од наших хиљаду ученика је посебан, сваки добар, сваки је наш! Поносимо се њиховим успесима на такмичењима из природних, друштвених наука, језика, спорта, али и њиховим свакодневним залагањима да буду добри људи и ученици, њиховом зрелошћу, снагом, вољом и ентузијазмом којима "хране" своје професоре.
детаљније
 
"СУСРЕТ" СА ПАЦИЈЕНТИМА У ЧОКОТУ
10.03.2015

"СУСРЕТ" СА ПАЦИЈЕНТИМА У ЧОКОТУ
Дом здравља Ниш, у сарадњи са Градском општином Палилула, отпочео је почетком марта у селима Паси Пољана и Бубањ промотивну здравствену активност „Приближимо се пацијентима“. Интересовање грађана је указало на потребу додатног укључивања мобилних медицинских тимова Дома здравља. Сачињена је проширена динамика здравствених услуга на сеоском подручију општине Палилула, са којом се отпочело 9.марта 2015. Председник општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима обишао је село Чокот. Он је истакао добру сарадњу са Домом здравља који је препознао потребу средине у којима у близини нема амбуланте-здравствене установе.
детаљније
 
ПОДЕЛА КАНТИ ЗА РЕЦИКЛАЖНИ ОТПАД ПОЧЕЛА У ПАЛИЛУЛИ
9.03.2015

ПОДЕЛА КАНТИ ЗА РЕЦИКЛАЖНИ ОТПАД ПОЧЕЛА У ПАЛИЛУЛИ
У оквиру пројекта „WASTE“ и завршних активности „побољшање стање животне средине кроз унапређење рада комуналних предузећа и повећање учешћа заједнице, јачањем администрације и комуналне инфраструктуре у пограничном региону“, које у партнеству са општином Перник остварује ЈКП „Медиана“ грађанима општине Палилула, који живе у улици „Марина Држића“, подељене су пластичне канте, запремине 120.литара, за одлагање рециклажног отпада.
детаљније
 
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ПРАЗНИКА У АМБАСАДИ БУГАРСКЕ
3.03.2015

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ПРАЗНИКА У АМБАСАДИ БУГАРСКЕ
Амбасадор Републике Бугарске у Београду, Његова Екселенција, Ангел Димитров, приредио је пријем у својој резиденцији у Београду, поводом Националног празника те земље. Он је изразио уверење да ће Србија и Бугарска бити од користи једна другој, али и да могу бити пример добросуседских односа у Региону. "Односи Бугарске и Србије су у последње време на веома добром нивоу и надам се да ће 2015. бити година интензивних веза у свим областима", рекао је Димитров у изјави Агенцији „Тањуг“.
детаљније
 
У „СЕДМОМ ДАНУ“ РТВ БЕЛАМИ - ПРЕДСЕДНИК БОБАН ЏУНИЋ
1.03.2015

У „СЕДМОМ ДАНУ“ РТВ БЕЛАМИ - ПРЕДСЕДНИК БОБАН ЏУНИЋ
О најзначајнијим активностима у Градској општини Палилула током 2014. и почетком 2015, у емисији „СЕДМИ дан“- РТВ Белами у Нишу, говорио је председник општине Бобан Џунић. „Акциони план и Стратегија развоја општине Палилула до 2016. године, били су смерница и водиља рада руководства општине како би иницијативе и захтеви грађана општина успешно решавала. Рад општинске Управе Палилуле одвијао се по високим стандардима пружања услуга грађанима, социо-хуманитарне активности
детаљније
 
ПОЧЕЛА АКЦИЈА ”ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА”
1.03.2015

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ”ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА”
Здравствена заштита становника,унапређење рада, опремање здравствених објеката, односно амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине Палилула, циљеви су којима тежимо, изјавио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Дом здравља Ниш, у сарадњи са Градском општином Палилула, отпочео је 1.марта у селима Паси Пољана и Бубањ промотивну здравствену активност „Приближимо се пацијентима“.
детаљније