АРХИВА ВЕСТИ ОКТОБАР
 

ГРАЂАНИ „ПИТАЛИ“ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
30.10.2015

ГРАЂАНИ „ПИТАЛИ“ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
ТВ емисија ПИТАЈТЕ!, која се остварује у продукцији ТВ ЗОНАплус, 30.октобра била је посвећена Градској општини Палилула у Нишу и активностима председника општине Бобана Џунића. Велики број гледалаца је током једночасовног програма постављао питања председнику Џунићу. Коментарисан је успешан рад Управе и председника општине Палилула, разговарало се о пројектима прекограничне сарадње Бугарска-Србија, о реализацији инфраструктурних пројеката, иницијативи Скупштине општине Палилула о измени и допуни Статута града Ниша
детаљније

 

ИЗВИЂАЧИ ОБЕЛЕЖИЛИ 55.ГОДИШЊИЦУ РАДА
30.10.2015

ИЗВИЂАЧИ ОБЕЛЕЖИЛИ 55.ГОДИШЊИЦУ РАДА
У Основној школи «Краљ Петар-Први“ у Нишу, у петак, 30. октобра 2015.године одржана је свечана академија поводом обележавања 55.година постојања и непрекидног рада Одреда извиђача «Краљ Петар-Први». Овој свечаности присуствола је и делегација Градске општине Палилула: Ивана Јовић, координаторка Канцеларије за младе општине Палилула и Драгана Гавриловић, шефица Кабинета председника општине Палилула.
детаљније

 

РЕКОНСТРУИСАНА УЛИЦА 1300 КАПЛАРА, УСКОРО И ТРАФО У ПАСИ ПОЉАНИ
29.10.2015

РЕКОНСТРУИСАНА УЛИЦА 1300 КАПЛАРА, УСКОРО И ТРАФО У ПАСИ ПОЉАНИ
У оквиру Програма одржавања комуналне инфраструктуре-периодично одржавање у Градској општини Палилула, реконструисан је коловоз у Улици „1300 каплара» у насељу Паси Пољана. Овим поводом, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, обишао је ово насеље. У сусрету са новинарима и грађанима о овој инвестицији и наредним активностима на уређењу инфраструктуре у општини   Палилула и насељу «Паси Пољана» говорили су Бобан Џунић, председник општине Палилула и Миливоје Милић, председник Савета грађана.
детаљније

 

БРИНЕМО О СОЦИЈАЛНОЈ И ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ СТАНОВНИКА
27.10.2015

БРИНЕМО О СОЦИЈАЛНОЈ И ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ СТАНОВНИКА
Православни верници и Српска православна црква славе дан Свете Петке, заштитнице жена, болесних и сиромашних. Поводом крсне славе «Света Петка Параскева», председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, упутио је честитку верницима, свештенству, грађанима, и пожелео да се много година овим поводом окупљамо у здрављу, срећи, миру и весељу. Општина Палилула, у циљу да помогне својим грађанима да здраво и квалитетно живе, остварује бројне активности у области здравствене и социјалне заштите становника. Посебно се сагледавају, угрожене категорије и маргиналне групе становника.
детаљније

 

ЛЕКАР НА КУЋНОМ ПРАГУ У ЧОКОТУ
25.10.2015

ЛЕКАР НА КУЋНОМ ПРАГУ У ЧОКОТУ
Провера здравља становника на селу, у кућним условима, коју организује Дом здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула у оквиру акције „Приближимо се пацијентима“, протекле недеље (25.октобра) обављена је у селу Чокот. Извршено је 29.прегледа, пацијаната у кућним условима, изјавио је Александар Ждрале, заменик председника Скупштине ГО Палилула. Лекари су пружали услуге: узимање медицинске анамнезе, клинички преглед, ЕКГ у кућним условима, шећер у крви и савети лекара у вези са лечењем хроничних болести.
детаљније

 

ДУХОВНА И СОЦИО ХУМАНИТАРНА МИСИЈА
23.10.2015

ДУХОВНА И СОЦИО ХУМАНИТАРНА МИСИЈА
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је протојереја Грче православне цркве Сотириoса Коскориса, оснивача Друштва пријатељства и сарадње, грчко–српско-украинског пријатељства "Света Три Јерарха“, који се нализи у посети Школи са домом ученика "Бубањ". Протојереј Коскорис, са члановима Друштва више од две деценије је присутан у Србији, у добротворним и социо-културним активностима. Како је истакао, хуманитарни рад, духовна веза између две земље, учинили су да се људи на овим просторима боље упознају и помогну једни другима.
детаљније

 

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ У ПОСЕТИ ПРЕДСЕДНИКУ БОБАНУ ЏУНИЋУ
22.10.2015

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ У ПОСЕТИ ПРЕДСЕДНИКУ БОБАНУ ЏУНИЋУ
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је делегацију Ученичког парламента ОШ “Бубањски хероји“. Они су желели да се упознају са радом општине на чијој територији је и њихова школа. „Моји другови су изразили интересовање да остваре сарадњу са локалном заједницом, да упознају председника општине и рад органа општине Палилула, изјавила је ученица Љиљана Петровић, председница Ученичког парламента школе “Бубањски хероји“. Предложили смо председнику општине дневни ред састанка, Једно од питања било је и успостављање сарадње са школом из другог града уз помоћ Градске општине Палилиула.
детаљније

 

САРАДЊА ДВЕЈУ ВОЈСКИ-МОГУЋА!
21.10.2015

САРАДЊА ДВЕЈУ ВОЈСКИ-МОГУЋА!
Командант копнене војске САД за Европу генерал потпукновник Фредерик Бен Хоџиз, који је на позив Клуба српско-америчког пријатељства посетио Град Ниш, обратио се члановима овог Клуба у сали Универзитета у Нишу. Пре посете Нишу амерички генерал је заједно са командантом Копнене војске Србије генералом потпуковником Милосавом Симовићем, посетио је Базу југ где је отворио Центар за симулацију који су Сједињене америчке државе донирале Србији. Центар за симулације, донација вредна 2,1 милион долара, коју је америчка војска обезбедила Бази Југ укључује тренажер за гађање, 3Д симулатор виртуелне борбе, санитетски симулатор, медија центар и возила.
детаљније

 

РАЗГОВОР О ГРАЂАНСКОМ ЗАКОНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НИШУ
21.10.2015

РАЗГОВОР О ГРАЂАНСКОМ ЗАКОНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НИШУ
Министарство правде у сарадњи са Апелационим судом у Нишу, уз подршку Градске општине Палилула организовало је у Нишу јавну расправу о „Нацрту грађанског законика Републике Србије“ - општи део и стварно право (чл.1-157 и 1694-2211), Уводна излагања у нишком Апелацоионом суду  имали су проф. др Миодраг Орлић и проф.др Драгор Хибер. Модератор јавне расправе  била је Гордана Стаменић, координатор процеса израде Грађанског законика Србије. У овим активностима учествовао је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 
УНАПРЕЂЕЊЕ СТРУКЕ И ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА-44.ГОДИНЕ РАДА
20.10.2015

УНАПРЕЂЕЊЕ СТРУКЕ И ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА-44.ГОДИНЕ РАДА
Факултет спорта и физичког васпитања, Универзитета у Нишу, обележио је 44. годишњицу од свог оснивања. Ово је још једна година успешних активности нашег колектива «на унапређењу струке и подизању свести да су спорт и физичко васпитање основа здравог друштва» истакао је декан проф.др Милован Братић. Он је поздравио ректора Универзитета у Нишу представнике локалних самоуправа-председника Градске општине Палилула у Нишу, спонзоре и представнике медија. Проф. др Драган Антић, ректор Универзоитета у Нишу пригодним речима обратио слављеницима и пожелео још успешнију школску годину.
детаљније
 
ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ОХРИД У ПАЛИЛУЛИ
20.10.2015

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ОХРИД У ПАЛИЛУЛИ
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је делегацију македонске општине Охрид, Мр. Ангела Јанева, заменика градоначелника Општине Охрид и члана Савета Општине Охрид и Јадранку Здравеску, чланицу савета Општине Охрид и Посланицу у Градском већу Охрида. Разговарало се о сарадњи две општине у пројектним активностима и заједничком наступу пред фондове ЕУ и другим донаторима, сарадњи у областима заштите животне средине, социо-хуманитарним активностима, у области образовања, туризма.
детаљније
 
У БУБАЊ СЕЛУ И ДОЊЕМ ВЛАСУ 58.ПРЕГЛЕДА
18.10.2015

У БУБАЊ СЕЛУ И ДОЊЕМ ВЛАСУ 58.ПРЕГЛЕДА
Провера здравља становника настављена је у недељу 18.октобра. у Бубањ селу (од 09:00 -11:00) и селу Доње Власе (од 11:30-13:00). Лекари су пружали услуге у кућним условима претежно, старијим, мање покретним и непокретним пацијентима прегледом о узимању медицинске анамнезе, клиничким прегледом , ЕКГ-а, шећера у крви и саветима у вези са лечењем хроничних болести. У Бубањ селу прегледане су 32.особе а у селу Доње Власе, 26 пацијената.
детаљније
 
„ДЕЦА И МЛАДИ КАО ДЕО СИСТЕМА ЗАШТИТЕ“
16.10.2015

„ДЕЦА И МЛАДИ КАО ДЕО СИСТЕМА ЗАШТИТЕ“
Нишки Центар за социјални рад „Свети сава“ по 21.пут за редом би је домаћин „Октобарских сусрета у социјалној заштити“. Основна тема научно-стручног скупа, који је отворен на Правном факултету у Нишу  је „деца и млади у систему заштите или секундарна трауматизација“. Као и сваке године на скупу је учествовао велики број социолога, социјалних радника, педагога, правника, радника запослених у центрима социјалне заштите из свих крајева Србији, али и из Босне и Херцеговине, Хрватске и Бугарске.

детаљније
 
55.ГОДИНА ЕКОНОМСКОГ ФАЛУЛТЕТА У НИШУ
15.10.2015

55.ГОДИНА ЕКОНОМСКОГ ФАЛУЛТЕТА У НИШУ
Економски факултет у Нишу, 15.октобра обележио је 55.годишњицу рада. На свечаној академији, у присуству бројних званица, представника Универзитета у Нишу, града Ниша, градских општина и других факултета, о развојном путу ове образовне установе говорила је проф.др Јадранка Ђуровић Тодоровић, декан Економског факултета. На Економском факултету у Нишу студира око 2.500 студената, а од ове године студенти ће моћи да обављају двомесечну летњу праксу у компанијама, пореској управи и локалним самоуправама овог дела Србије, истакла је деканица Економског факултета проф. др Јадранка Ђуровић Тодоровић.
детаљније
 
ПОЛИЦИЈА И ГРАЂАНИ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ
14.10.2015

ПОЛИЦИЈА И ГРАЂАНИ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ
Поводом Дана ослобођења Града Ниша-14.октобра, Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић, присуствовао почетку кампања "Стоп – сви на спорт" и "Безбедносна култура младих", као и потписивању Уговора о донацији сигурносних камера Полицијској управи у Нишу, и свечаном дефилеу припадника и службених возила МУП-а Србије. Министар Стефановић је у Нишу нагласио да је безбедносна ситуација данас у Србији стабилна и да ће полиција снажним, превентивним и обавештајним деловањем спречити било какво угрожавање сигурности грађана.
детаљније
 
ПОЧАСТ ПАЛИМ ЖРТВАМА ЗА СЛОБОДУ
14.10.2015

ПОЧАСТ ПАЛИМ ЖРТВАМА ЗА СЛОБОДУ
Поводом обележавања 71.годишњице од ослобођења Ниша у Другом светском рату, на Тргу «Краља Милана», делегације града, општина, удружења бораца, војске, полиције, организација цивилног друштва, положиле су венце и цвеће на Споменик ослободиоцима Ниша а затим и у Спомен парку «Бубањ» жртвама фашистичког терора. Почаст ослободиоцима Ниша, у име Градске општине Палилула одали су Бобан Џунић, председник општине и Александар Ждрале, заменик председника Слупштине општине Палилула. У Спомен парку «Бубањ» цвеће су положили Александар Ждрале и Саша Матић, заменик председника општине.
детаљније
 
ДО КРАЈА ГОДИНЕ, ЛЕКАР НА КУЋНОМ ПРАГУ У ДВАНАЕСТ СЕЛА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
11.10.2015

ДО КРАЈА ГОДИНЕ, ЛЕКАР НА КУЋНОМ ПРАГУ У ДВАНАЕСТ СЕЛА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
У оквиру новог циклуса провере здравља становника на селу, у кућним условима,  који организује Дом здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула од 10.октобра до 06.децембра биће обухваћено становништво у дванаест села општине Палилула. Акција „Приближимо се пацијентима“ отпочела је у недељу 11.октобра у селу Паси Пољана. Обављена су 52.прегледа, мање покретних и непокретних пацијаната у кућним условима, изјавио је Александар Ждрале, заменик председника Скупштине Градске општине Палилула..
детаљније
 
ОТВОРЕНА „СПОРТСКА ЗОНА“ У ПАЛИЛУЛИ
9.10.2015

ОТВОРЕНА „СПОРТСКА ЗОНА“ У ПАЛИЛУЛИ
У основној школи „Бранко Миљковић“ у Нишу отворена je “Спортска зона” и одржан Фестивал спорта уз подршку ИПА фонда Европске уније. Ово је део пројекта прекограничне сарадње Бугарска–Србија, “Јачање територијалне кохезије у пограничном региону кроз развој социјалне инфраструктуре у области спорта – Развој спорта” ("Strengthening territorial cohesion in the cross-border region through development of social infrastructure in the field of sport - DevelopSport"), који су реализовале партнерске општине Берковица (Република Бугарска) и Градска општина Палилула-Ниш
детаљније
 
УСПЕШНА ПАРТНЕРСКА САРАДЊА-ФЕСТИВАЛ СПОРТА У ЧАСТ „СПОРТСКЕ ЗОНЕ“ У ПАЛИЛУЛИ
8.10.2015

УСПЕШНА ПАРТНЕРСКА САРАДЊА-ФЕСТИВАЛ СПОРТА У ЧАСТ „СПОРТСКЕ ЗОНЕ“ У ПАЛИЛУЛИ
Резултати једногодишње активности на пројекту и партнерској сарадњи две пограничне општине, Берковице и Палилуле, саопштени су на конференцији за новинаре у Медиа & реформ центру Ниш, у четвртак 8.октобра. О ефектима пројекта “Јачање територијалне кохезије у пограничном региону кроз развој социјалне инфраструктуре у области спорта – Развој спорта” ("Strengthening territorial cohesion in the cross-border region through development of social infrastructure in the field of sport - DevelopSport")
детаљније
 
„ИГРА“ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ У НИШУ 2015
6.10.2015

„ИГРА“ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ У НИШУ 2015
Традиционална манифестација «СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА – РАДОСТ ЕВРОПЕ У НИШУ 2015.» одржана је 06.октобра у Светосавском дому Саборне цркве у Нишу  у организацији Црквено-играчког ансамбла “Бранко”. Дружење деце Европе, остварено је под покровитељством Градске општине Палилула-Ниш, Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије, уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Господина Теодосија, заменика Епископа нишког у обављању дужности Епархијског архијереја.
детаљније
 
САЈАМСКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ - ПОДСТИЦАЈ РАЗВОЈА
3.10.2015

САЈАМСКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ - ПОДСТИЦАЈ РАЗВОЈА
Градска општина Палилула подржала је организацију ШЕСТОГ Сајма аутомобила, мотора и пратеће опреме, који се, од 2. до 4. октобра, одржава у нишкој хали Чаир. Овогодишњи Ауто Мото Фест Ниш 2015. како је најавио организатор Сајма - City Marketing Centar, окупио је водеће светске произвођаче возила, ауто делова и пратеће опреме, као и велики број регионалних дистрибутера возила и ауто кућа, ауто школе и радионице. На овој јединственој манифестацији представила се и Градска општина Палилула – Управа општине:Одсек за привреду и локални развој.
детаљније
 
“СПОРТСКЕ ЗОНЕ“ ПОВЕЗАЛЕ ПАЛИЛУЛУ И БЕРKОВИЦУ
2.10.2015

“СПОРТСКЕ ЗОНЕ“ ПОВЕЗАЛЕ ПАЛИЛУЛУ И БЕРKОВИЦУ
Захваљујући партнерству на пројекту „Успостављање спортских области у општинама Палилула и Берковица“, становници ова два града у Србији и у Бугарској добили су вредне спортске центре -„спортске зоне“ за рекреацију и окупљање младих. Инвестиције вредне око 760.000 евра, остварене у оквиру ИПА фона и подршку ЕУ. Стадион-спортски центар у Берковици отворили су председници партнерских општина у присуству премијера Владе Бугарске.
детаљније