АРХИВА ВЕСТИ СЕПТЕМБАР
 

СТОЧАРСТВО - ФАКТОР РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ У ПАЛИЛУЛИ
26.09.2015

СТОЧАРСТВО - ФАКТОР РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ У ПАЛИЛУЛИ
Поводом Светског дана животиња (World Animal Day), под покровитељством Градске општине Палилула-Града Ниша,Коњички Клуб „Нониус" у Горњем Међурову, организовао је Ревијалну изложбу домаћих животиња. Учеснике ове привредне манифестације поздравио је у име председника општине Палилула, члан општинског Већа Ивица Стојановић. Он је истакао да је поред биљне производње,сточарство по рангу најзначајнији фактор стабилизације пољопривредне производње на подручју општине Палилула.
детаљније

 

ПОРУКА ГРАФИТА - ВАНДАЛИЗАМ; ФАШИЗАМ, АНТИСЕМИТИЗАМ
25.09.2015

ПОРУКА ГРАФИТА - ВАНДАЛИЗАМ; ФАШИЗАМ, АНТИСЕМИТИЗАМ
Стална је активност руководства Градске општине Палилула - Канцеларије за младе општине, на образовању младих за одговорно понашање у заједници и јачању „антифашистичке свести“. Протеклог викенда, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула обишао је са сарадницима Спомен парк "Бубањ". На спомен обележјима, песницама и спомен костурници стељаним родољубима, осванули су графити - увредљиве поруке, где им место није, каже председник општине Палилула.
детаљније

 

УСПЕШНА САРАДЊА ДОМА ЗДРАВЉА И ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
22.09.2015

УСПЕШНА САРАДЊА ДОМА ЗДРАВЉА И ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
У циљу боље организације примарне здравствене заштите у Нишу и унапређења квалитета пружених здравствених услуга, у уторак 22.09.2015. године одржан је састанак менаџмента Дома здравља Ниш са председником Градске општине Палилула Бобаном Џунићем. На овом састанку, који је организовао директор Дома здравља Ниш, доц.др Милорад Јеркан, анализиран је рад здравствених радника и потребе на терену у општини Палилула - рад здравствених станица и амбуланти на градском и сеоском подручју али и здравствене потребе мештана села која немају здравствену амбуланту.
детаљније

 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ПЕХАРЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ ЕКИПАМА
20.09.2015

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ПЕХАРЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ ЕКИПАМА
Одред извиђача “Лола” свеокупни је победник 31.екипног орјентационг такмичења извиђача Србије под називом „Куп КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ“ које је протеклог викенда одржано на теренима Спомен парка „Бубањ». На такмичењу, које је успешно организовао одред извиђача „Краљ Петар-Први“, под покровитељством Градске општине Палилула и Канцеларике за младе општине, учествовало је више од сто такмичара из Србије и Македоније. Пехаре је најуспешнијим екипама уручио председник Градске општине Палилула Бобан Џунић.  
детаљније

 

ТВ ГОСТОВАЊА - РТВ БЕЛАМИ: БОБАН ЏУНИЋ,
ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
18.09.2015

ТВ ГОСТОВАЊА - РТВ БЕЛАМИ: БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула гостовао је 18.септембра у јутарњем програму РТВ Белами. У разговору са уредником овог програма председник Џунић говорио о пројекту „Успостављање спортских области у општинама Палилула и Берковица“, партнерству ове две општине, сусрету са премијером Бугарске на отварању спортског центра у Берковици, о „спортској зони“ која ће бити отворена у школи „Бранко Миљковић“ за рекреацију и окупљање младих
детаљније

 

КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ПРЕ АСФАЛТА
17.09.2015

КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ПРЕ АСФАЛТА
У насељу „Паси пољана“ у Градској општини Палилула, отпочели су радови на изградњи канализационе мреже у Улици „1300 каплара» - први прилаз. Овим поводом, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, обишао је извођаче радова, раднике ЈКП “Наисус“ и са грађанима разговарао о иницијативама и другим инфраструктурним потребама овог насеља. «Изградњом канализационе мреже – први прилаз улици «1300 каплара», у   насељу «Паси Пољана», биће решени дугогогодишњи проблеми становника ове улице. Али са овим радовима се неће стати, нагласио је  председник општине Палилула Бобан Џунић.
детаљније

 

ТВ ГОСТОВАЊА: ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА, БОБАН ЏУНИЋА
17.09.2015

ТВ ГОСТОВАЊА: ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА, БОБАН ЏУНИЋА
Председник Градске општине Палилула  Бобан Џунић, гостовао је 17.септембра на   НТВ Јутро. Председник Џунић је у разговору са уредником овог програма говорио о младима нишке општине Палилула који су након три године постојања Канцеларије за младе, поводом Дана младих Града Ниша, добили своје просторије; о партнерству општина на пројекту „Успостављање спортских области у општинама Палилула и Берковица“, којим су становници ова два града добили вредне спортске центре-„спортске зоне“ за рекреацију и окупљање младих
детаљније

 

„НАШЕ ИГРАЛИШТЕ“ У МЕЂУБЛОКОВСКОМ ПРОСТОРУ НАСЕЉА „БУБАЊ“
16.09.2015

„НАШЕ ИГРАЛИШТЕ“ У МЕЂУБЛОКОВСКОМ ПРОСТОРУ НАСЕЉА „БУБАЊ“
У међублоковском простору насеља «Бубањ», у близини стадиона ФК «Цар Константин» отворен је мали кутак-мобилијар за спортске и рекреативне активности деце. Захваљујући пројекту Градске општине Палилула „Наше игралиште“ малишани овог дела насеља имаће где да проводу своје слободно време и да се баве спортским активностима. У присуству бројних грађана, ово игралиште за младе отворили су Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и мр Милан Пешић, члан Градског већа Ниша. Овај и још 10 пројеката на територији Ниша подржала је компанија НИС.
детаљније

 

САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА - СЛАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
13.09.2015

САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА - СЛАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
Нишка Градска општина Палилула, на чијој се територији налази један од најстаријих делова град, где се у највећој мери задржао стари градски дух обележила је своју славу – “Сабор српских светитеља” у недељу, 13.септембра, у просторијама НКЦ-а. Након традиционалног обреда „резања славског колача“, присутним званицама, гостима и грађанима обратиће се председник општине Бобан Џунић. Домаћин овогодишње славе је Милош Стојиљковић, члан општинског Већа. Овај важан дан за општину Палилула обележава се од 2005.године, уз икону Сабор српских светитеља, коју је урадила Ана Боровец, сликарка-иконописац.
детаљније

 
ПРОМЕНОМ СТАТУТА ГРАДА ДО НОВИХ НАДЛЕЖНОСТИ ГРАДСКИХ ОПШТИНА
10.09.2015

ПРОМЕНОМ СТАТУТА ГРАДА ДО НОВИХ НАДЛЕЖНОСТИ ГРАДСКИХ ОПШТИНА
Скупштина градске општине Палилула, на седници одржаној 10.09.2015. година, којом је председавао Милош Стојковић, председник Скупштине, покренула је иницијативу за промену Статута Града Ниша у делу који се односи на градске општине у погледу утврђивања нових надлежности, као и за формирање Комисије за израду нацрта Одлуке о промени Статута Града Ниша у чијем саставу ће бити и председници Градских општина и председници Скупштина градских општина, као и представници свих одборничких група које партиципирају у Скупштини Града Ниша.
детаљније
 
“СПОРТСКЕ ЗОНЕ “ У ПАЛИЛУЛИ И БЕРKОВИЦИ УЗ ПОДРШКУ ЕУ
8.09.2015

“СПОРТСКЕ ЗОНЕ “ У ПАЛИЛУЛИ И БЕРKОВИЦИ УЗ ПОДРШКУ ЕУ
Захваљујучи партнерству на пројекту „Успостављање спортских области у општинама Палилула и Берковица“, становници ова два града добили вредне спортске центре -„спортске зоне“ за рекреацију и окупљање младих. Инвестиције вредне око 760.000 евра, остварене уз подршку ЕУ. Стадион-спортски центар у Берковици отворили председници партнерских општина у присуству премијера Владе Бугарске.
детаљније
 
ПОЧЕО 11. УРБАН ФЕСТ 2015 И У ПАЛИЛУЛИ
3.09.2015

ПОЧЕО 11. УРБАН ФЕСТ 2015 И У ПАЛИЛУЛИ
У Градској општини Палилула, у четвртак 03.09.2015. на платоу иза зграде општине Палилула-поред гимназије «Светозар Марковић», биће одигране две представе из богатог репертоара овогодишњег 11.Урбан Феста-Међународног студентског позоришног фестивала. Љубитељи позоришта прво ће са почетком у 20:30 сати моћи да виде представу - „Барбара те сакам“,  
детаљније
 
ПОХВАЛЕ ЗА «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» УЧЕНИКА
2.09.2015

ПОХВАЛЕ ЗА «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» УЧЕНИКА
Малишани, полазници бесплатне Летње школе глуме и сценског покрета, коју је омогућила Градска општина Палилула, имали успешан наступ. У основној школи «Краљ Петар-Први», другог дана нове школске године, одржана је промоција програма «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» који су приказали ученици основних школа-полазници бесплатне Летње школе глуме и сценског покрета. Овај тромесечни програм, реализова током лета уз покровитељство Градске општине Палилула, осмислила је и са првом групом полазника савлада, Ана Аранђеловић дипломирани балетски играч-глумица, тв аутор и водитељ.
детаљније
 
МЛАДИ ПАЛИЛУЛЕ ДОБИЛИ ПРОСТОРИЈЕ ЗА РАД
1.09.2015

МЛАДИ ПАЛИЛУЛЕ ДОБИЛИ ПРОСТОРИЈЕ ЗА РАД
Млади нишке општине Палилула након три године постојања Канцеларија за младе, поводом обележавања Дана младих   Града Ниша - 1.септембра, добила своје просторије које се налазе у Рудничкој улици. Дуго очекиван кутак за активности Канцеларије за младе општине Палилула – свечано су  отворили Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, Милан Пешић, члан Већа Града Ниша и Ивана Јовић, координаторка Канцеларије за младе. Овој свечаности, поред бројних гостију, представника организација цивилног друштва, присуствовала је и Адриана Анастасов, Народна посланица и председница Савета за младе Скупштине града Ниша.
детаљније