Text Box:  

 

ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА ЕИ

11.08.08

 

У организацији Градске општине Палилула у петак 15. августа 2008. године одржан је састанак представника ЕИ Холдинг корпорације,  ЕИ Професионалне електронике и представника Јединствене синдикалне организације ЕИ са заинтересованим инвеститором  - представницима компаније Irva investments  (Ирва инвестиције) – Atlas group. О иницијативи, коју је покренула Градска општина Палилула на унапређењу пословних активности привредних субјеката у Општини говорио је председник проф. др Игор Новаковић. Он је истакао да су иницијативу о сарадњи са локалном самоуправом покренули представници Јединствене синдикалне организације ЕИ Ниш у циљу решавања актуелних питања приватизације и решавања питања запослених овог некадашњег гиганта електроиндустрије.

С обзиром да се пословне активности ЕИ Холдинга одвијају на територији Градске општине Палилула на овај начин исказана је спремност Општине да допринесе унапређењу рада привредних субјеката и квалитетнијем животу становника.

Председник Новаковић је представио заинтересоване инвеститоре, који су у име компаније Irva investments – Atlas group исказали заинтересованост да уз подршку Општине и Владе Србије инвестирају у програме развоја делова ЕИ Холдинг корпорације, посебно ЕИ Професионална електроника. То би подстакло производњу и упослило раднике који у дужем временском периоду имају нерешен радни статус. Како је истакао господин Душан Петровић, ова корпорација је у протекле две године инвестирала више од 150 милиона евра у куповину предузећа и модернизацију производње у Србији. Јавности је познато да ова корпорација запошљава више од 12 000 људи и управља са преко двадесетак фирми које је откупила и у које је инвестирала међу којима су пиротски Први мај, Нитекс - Ниш, Рудник из Горњег Милановца, ПИК - Бечај, Грађевинар - Ниш, Мачкатица у Сурдулици, Агро Банат, итд. Оно што карактерише овај систем је то да деведесет одсто предузећа послује позитивно без отпуштања радника који су преузети приликом куповине. О појединим детаљима пословања овог система говорили су и Србољуб Драгановић и Славољуб Цветановић представници Atlas group.

Миодраг Стаменковић, вршилац дужности генералног директора ЕИ Холдинг корпорације и Зоран Мартиновић, директор ЕИ Професионалне електронике захвалили су организатору састанка на овој иницијативи и указали на моугћности остваривања успешне пословне сарадње. ЕИ Холдинг има обавезу да се до краја ове године приватизује међутим тај процес подразумева решавање бројних нагомиланих проблема због којих до сада није пронађен одговарајући пословни партнер а и одговарајуће сагледавање у оквиру надлежних државних органа, истакао је Стаменковић.

Председник Јединствене синдикалне организације Јован Јовановић заложио се на овом пословном састанку да се пређе са речи на дела и да се коначно виде први резултати пословне сарадње и приватизације. Радници Електронске индустрије немају времена да више чекају и верују обећањима. Он је овом приликом изразио захвалност на разумевању и подршци руководству Градске општине Палилула.

На овом састанку привредника и представника Градске општине Палилула договорено је да постоји изузетна могућност за остваривање пословне сарадње и да ће се детаљи овог договора дефинисати писмом о намерама које ће бити потписано у понедељак 18. августа 2008. године. На потезу су менаџери ЕИ Холдинг корпорације – ЕИ ПЕ и потенцијалног инвеститора групације Irva investments – Atlas group.