Text Box:  

 

ИНВЕСТИЦИОНИ ФОНД СА КИПРА УЛАЗИ У ПАЛИЛУЛУ

26.08.2008.

 

Представнике инвестиционг фонда - М.В.О. Девелопмент & Kонсултанцy са Кипра, који су заинтересовани да улазу на територији Градске општине Палилула, примио је председник Општине, проф.др Игор Новаковић. Он је подржао ову инвестицију и истакао да ће нова улагања у Општини грађанима Палилуле донети нове садржаје, послове и нова радна места.

На парцели од преко 2000 м2, коју је овај инвестициони фонд у мешовитом власништву са Кипра већ купио на Апеловцу, градиће се пословно-стамбни простор са свим пратећим садржајима. Планира се изградња станова као и де лукс апартмана површине око 60.ооом2 стамбеног простора. У саставу овог комплекса планира се изградња простора са отвореним и затвореним базенима. Цена по квадратном метру стамбеног простора била би веома конкурентна тренутној понуди на тржишту. Почетак изградње на овој атрактивној локацији у Палилули отпочеће средином 2009.године.

Материјал за изградњу нових зграда је еколошки и патентиран је. Познат је као “зидови који дишу”, јер много боље чувају и топлоту зими и свежину лети. У Црној Гори и Русији је употребљен за изградњу многих стамбених блокова, али су и две руске цркве, укључујући и куполе изграђене управо од овог материјала. Поред самог квалитета, постоји чак 17 врста грађевинског материјала који дозвољавају различите могућности градње али и веома леп изглед фасаде самог објекта.

На иницијативу Градске општине Палилула, са овом значајном инвестицијом  коју је потребно усагласити са постојећим ГУП-ом, упознат је и градоначелник Ниша Милош Симоновић, који је и примио преставнике Општине Палилула и Инвестиционог фонда са Кипра.