Text Box:  

 

ПЛАТЕ СТИЖУ ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ

13.08.2008.

Градска општина Палилула је у среду 13.08.2008. године одржала прес конференцију за медије поводом актуелних дешавања у реализацији пројекта „Ниш – наше чисто двориште“ на којој су присуствовали Сања Миленовић, сарадник за односе са јавношћу у Кабинету председника Општине, Братислав Вучковић, заменик директора ЈКП „Медиана“ и Драгана Митић, психолог на пројекту.

Наиме, део радника који је био ангажован на овом пројекту је током претходних дана негодовао због кашњења исплате зараде из претходног месеца што је било потпуно неоправдано.

На конференцији је објашњено да је узрок кашњења јулске плате, која је требало да се исплати од 5. до 10. авугуста, најављено повећање минималне цене рада која тренутно износи 70 динара по сату. Влада Србије, а самим тим и Економски савет, на одмору су, па је са кашњењем донет званични документ по коме  ће обрачун јулске плате бити изведен по старој цени, а касније ће бити исплаћена и разлика. Драгана Митић је подвукла да су ову информацију радници благовремено добили од надлежних из Нацоналне службе за запошљавање, преко које Министарство економије и регионалног развоја исплаћује привремено ангажована лица на обављању јавних радова.

Братислав Вучковић је истакао да у овом јавном предузећу и даље пронаћи поузданог партнера сви људи са евиденције Националне службе за запошљавање који заиста желе да раде. Сања Миленовић  истакла је да Градска општина Палилула је увек отворена за пројекте који имају за циљ да побољшају квалитет живота њених грађана.