СТО ДАНА РАДА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

28.10.2008.

Председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић је на одржаној прес конференцији сумирајући првих сто дана рада нове власти у Општини истако да је у овом периоду усвојен нови Статут, и то једногласно, истакавши да су одборничке групе изузетно конструктивне. Градска општина Палилула је у овом периоду усвојила и Стратегију развоја Општине која ће потенцијалним инвеститорима пружити реалну слику потенцијла комперативних предности, али и недостатака на Палилули. Председник Новаковић је истако да је овај документ преведен на енглески језик што ће додатно олакшати комуникацију са иностраним партнерима.

Он је такође истакао да је Градска општина Палилула мултипликовала рад Општинске управе, наставила сарадњу са образовним институцијама, привредним субјектима итд.

Председник Игор Новаковић је овом приликом најавио инвестицију Кипарског инвестиционог фонда који ће почев од марта месеца идуће године на локацији код нишке пиваре почети изградњу стамбено-пословног комплекса од 65000 метара квадратних. Ова инвестиција је вредна око 60 милиона евра и у оквиру овог комплекса биће изграђени тржни центар, отворени и затворени базени, што ће омогућити отварање нових радних места подвукао је Новаковић.