ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

20.10.2008.

Трећа седница Скупштине Градске општине Палилула, коју је сазвао председник Скупштине Милан Ђурђевић одржана је у понедељак, 20.октобра 2008. године. У раду Скупштине учествовало је 24 одборника а седници су присуствовали и већници Општине Палилула.

Овим је Градска општине Палилула постала прва Општина у граду која је добила нови Статут јер је на овој седници усвојен  Предлог Статута Градске општине Палилула. На седници је усвојен и предлог Пословика Скупштине Градске општине Палилула, Предлог Стратешке анализе – Стратешки План развоја Градске општине Палилула. Донета је и Одлука о прихватању учешћа у Програму „EXCANGE 2 – Заједничка подршка локалним самоуправама у Србији“као и Одлука о накнадама одборника, чланова радних тела и одборничких група. Скупштина је позитивно оценила давање претходног мишљења на План детаљне регулације ул. Горичка, од ул. Дебарске до ул. Његошеве као и давање претходног мишљења на Измене и допуне Плана детаљне регулације стамбеног насеља „Горица – север“. Предлог Одлуке о усвајању симбола Градске општине Палилула на овој седници није усвојен.

На одржаној Скупштини донето је Решење о престанку мандата секретара Скупштине Градске општине Палилула  Славољуба Савића због подношења оставке. За новог секретара постављена је госпођа Весна Јовановић Јанковић, дипломирани правник.