ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА и ЕИ НИШ НА КОНТАКТ БЕРЗИ СРПСКИХ И НЕМАЧКИХ ПРЕДУЗЕЋА

09.09.2008.

 

У организацији Привредне коморе Србије ове недеље у Београду организовани су сусрети представника локалних самоуправа и привредника Србије и привредника из Немачке, покрајине Баден Витембург под називом `Пословни сусрети – контакт берза српских и немачких предузећа`.

Представници Градске општине Палилула сусрели су се са представницима немачке фирме `МALL` чије је делатност изградња индустријских система за пречишћавање отпадних вода. Ово је један од проблема који се односи не само на Општину Палилула него и на цео град, јер као што је познато Ниш нема ниједан систем за пречишћавање отпадних вода, а да при том има два велика канализациона излива, као и да је присутан велики проблем са сеоским подручјем и индустријским отпадним водама.

Представници фирме `МALL` су после упознавања са проблемом Палилуле, а и града Ниша исказали заинтересованост за учешће у решавању овог проблема и успоставили почетне контакте са одговарајућим фирмама које се баве глобалним проблемом отпадних вода. Значај овог састанка је утолико већи што је један од приоритета Градске општине Палилула изградња фабрике за пречишћавање отпадних (канализационих вода) у Циганском Кључу.

Са делегацијом Општине Палилула био је и представник Електронске индустрије из Ниша који је имао пословне сусрете са представницима фирме `Еisen und Metal`  из Штутгарда која се бави производњом метала. Немачки партнери исказали су заинтересованост за сарадњу са металским комплексом ЕИ Ниш, нарочито за део индустрије који се бави бакром.