МИНИСТАР ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ У ПОСЕТИ МРАМОРУ 16.09.2008.

На позив Градске општине Палилула и на основу извештаја државних секретара који су протекле недеље посетили клизиште у Мрамору ово подручје посетио је и министар Министарства за инфраструктуру Милутин Мркоњић. Клизиште је посетио и градоначелник Ниша Милош Симоновић, председник Градске скупштине проф. др Миле Илић и председник Општине Палилула проф. др Игор Новаковић. Између осталог сврха посета министра Мркоњића била је и уручење кључева од стана седмочланој породици Мирчић из Мрамора чију кућу је Грађевинска инспекција због клизишта у овом селу прогласила неусловном за становање. Стан који је ова породица добила на поклон као и целокупан намештај од Министарства за инфраструктуру се налази на Дуваништу.
Министар Мркоњић је овом приликом обећао да ће сви грађани Мрамора чије куће клизиште угрожава бити збринути. Он је истакао да ће стручњаци проценти да ли је могуће клизиште технички санирати и уколико је то могуће оно ће се санирати. Уколико то не буде могуће, људи ће морати да се иселе.
Градоначелник Милош Симоновић је додао да ће град направити пројекат санације клизишта и истакао да је овом непогодом угожено још шездесетак домаћинстава. Градоначелник је такође рекао да ће уколико санирање не буде могуће да ће град обезбедити плацеве, пројекте и инфраструтуру док ће Влада финансирати изградњу кућа и подвукао да у Новом Селу већ постоји локација која је намењена за ову сврху.
Председник Општине Палилула Игор Новаковић је изјавио да ће се очекује повећање броја кућа које ће бити проглашене неусловним за становање до краја године јер наилази кишни период и зима те се мора веома брзо реаговати у решавању овог огромног проблема. Драган и Драгана Мирчић су након уручења кључева у пратњи председника Новаковића посетили добијени стан на Дуваништу као и салон намештаја „Симпо“ где ће моћи да изаберу намештај. Драган Мирчић је овом приликом изјавио да се овоме није надао и изразио је захвалност свима који су им помогли истакавши да се нада ће и остали мештани Мрамора бити збринути на одговарајући начин.