ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА УЧЕСТВУЈЕ НА ДРУГОМ ПОЉОПРИВРЕДНОМ САЈМУ - НИШ 2008

26.09.2008. 

Градска општина Палилула и ове године учествује на Пољопривредном сајму у Нишкој Бањи који се одржава у периоду од 26.09. – 28.09.2008.год. На штанду Општине Палилула представиће се пољопривредна удружења и успешни индивидуални пољопривредници са територије Општине.

Иако други по реду, Сајам наставља 11-годиншњу традицију организовања пољопривредних и сточарских изложбених манифестација.  У току Сајма, за дане викенда одржаће се 10. Републичка изложба коза и 5. Републичка изложба оваца а саставни део Сајма је и „Нишко село“ – презентација развојних достигнућа и потенцијала села и удружења пољопривредника. Као новина, ове године организује се и дводневно пољопривредно саветовање на све актуелне теме из области пољопривредне производње, прозводње хране и стандардизације. У оквиру саветовања организоване су и презентације фирми из области финансијских услуга  (банке, лизинг куће и др.)

Организатор сајма је Град Ниш у сарадњи са Градском општином Нишка Бања, Регионалном привредном комором Ниш и Ветеринарским институтом Ниш.

Покровитељ сајма је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде а коопокровитељ сајма је УСАИД.

На штанду Градске општине Палилула на овом Сајму представиће се следећа пољопривредна удружења и произвођачи:

-         Удружење козара „Млечни пут“, Габровац

-         Удружење „Сточар“, Лалинац

-         Удружење повртара „Повртар“, Лалинац

-         Удружење за органску храну „Кутак здравог живота“

-         Удружење воћара „Св. Марко“, Суви До

-         Пољопривредно газдинство Стевановић, Доње Међурово

-         Пољопривредно газдинство Лазић, Лалинац

-         Пољопривредно газдинство Стевановић, Лалинац

Пољопривредни сајам је место где пољопривредници могу видети и купити најновија техничко-технолошка решења која им могу олакшати и унапредити производњу, место где ће произвођачи хране промовисати своје најновије производе, а велепродаје наћи нове добављаче. Кроз овај вид промоције Градска општина Палилула има намеру да кроз популаризацију удруживања подстиче индивидуалну пољопривредну производњу као и стварање ситних задруга како би  се укрупнила производња пољопривредних производа која је неопходна за конкурентност на тржишту. Будућност пољопривреде је производња у великим количинма за унапред познатог купца а на овај начин би се задовољила и форма од 3К (квалитет, квантитет, континуитет).