ОДРЖАН САСТАНАК У ФАБРИЦИ „ВУЛКАН“

 

Протекле недеље одржан је састанак у фабрици гуме „Вулкан“ која је истакла кандидатуру  за слободну бесцаринску зону. Како је већ познато овој кандидатури је претходила посета делегације „Вулкана“ Општини Палилула где је презентован пројекат формирања „слободне царинске зоне“ у кругу фабрике на површини од 10-14 хектара. Том приликом председник Општине Палилула проф. др Игор Новаковић је истакао да подржава ову иницијативу и нагласио да ће о детаљима пројекта обавестити градоначелника Ниша и председника Скупштине Града.

Овим поводом ову фабрику посетили су градоначелник Ниша Милош Симоновић, генерални конзул Републике Бугарске у Нишу Георгиј Јуруков, Љубиша Крстић, управник Царинарнице у Нишу и Игор Новаковић, председник Општине Палилула.

Генерални директор „Вулкана“ Кирил Кирилов је рекао да се Ниш налази на добром географском положају и да све важније европске саобраћајнице пролазе поред града. Он је истакао да круг фабрике има површину од 22 хектара, али око њега има још земљишта које би могло да се искористи. Он је истакао да Србија има Закон о бесцаринским зонама и да законски основ за формирање слободне зоне постоји.

Бугарски конзул Георгиј Јуруков је истакао да бугарски инвеститори у Србији имају око 40 компанија и да то, посебно после отварања ланца српских мегамаркета „Пикадили“ у Бугарској, ствара шансу за сарадњу две земље.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић је истако да ће Град решавати проблеме инвеститора које може сам да реши, али ће правити контакте и са надлежним државним органима увек када је потребно.

Председник Општине Палилула проф. др Игор Новаковић је изјавио да ће Општина увек подржати све иницијативе које имају за циљ развој привредних потенцијала. Он је истакао да је један од приоритених задатака Општине Палилула, која има око 90.000 становника, у наредном периоду бити унапређење рада и сарадње са свим привредним субјектима а све у циљу побољшања квалитета живота грађана.