АРХИВА ВЕСТИ ОКТОБАР
 
 

САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТА

29.10.2008.

У Кабинету председника Градске општине ПАЛИЛУЛА, 29.10.2008.године потписан је протокол о сарадњи са МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТОМ – Институтом за нове технологије. У име Градске општине Палилула, Протокол је потписао професор др Игор Новаковић, председник Општине а  у име МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТА - директор Института за нове технологије, проф.др Бранислав Ђорћевић.

детаљније 

 

СВОГЕ И ПАЛИЛУЛА УНАПРЕЂУЈУ САРАДЊУ

28. - 29.10.2008.

Делегација Градске општине Палилула, коју је предводио председник Скупштине Милан Ђурђевић, посетила је 28. и 29. октобра општину Своге у Софијској области, са којом је у оквиру програма „Суседске сарадње“ током 2007-2008. године остварен медијски комплементарни пројекат „Подизање нивоа протока информација и комуникације између пограничних региона кроз оснивање часописа ЕВРОБАЛКАН“.

детаљније

 

СТО ДАНА РАДА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

28.10.2008.

Председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић је на одржаној прес конференцији сумирајући првих сто дана рада нове власти у Општини истако да је у овом периоду усвојен нови Статут, и то једногласно, истакавши да су одборничке групе изузетно конструктивне. Градска општина Палилула је у овом периоду усвојила и Стратегију развоја Општине која ће потенцијалним инвеститорима пружити реалну слику потенцијла комперативних предности, али и недостатака на Палилули.

детаљније

 

ОБЕЗБЕЂЕНА ДОНАЦИЈА ЗА КУЋУ

 27.10.2008.

Породична кућа Злате Николић из Мрамора, која је страдала у пожару, биће оспособљена за становање захваљујући донацији предузећа „Жив ти ја, жи` ми ти“ и подршци Градске општине Палилула. Овим поводом, Зорица Стоиљковић, општински већник,...

детаљније

 
 

ОБИЛАЗАК ВУКМАНОВА

24.10.2008.

Председник Скупштине Градске општине Палилула, Милан Ђурђевић са општинским већницима  Милошем Стојковићем и Миланом Стевановићем, у оквиру редовних активности обиласка сеоских подручија у Општини, посетили су село Вукманово. На иницијативу Савета грађана Вукманова делегација Општине Палилула је упозната са проблемом водоснабдевања и обимом протеклог инвестиционог улагања за ове намене.

детаљније

 

ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈОМ ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

23.10.2008.

 У Градској општини Палилула потписан уговор између Мегатренд Универзитета и компаније „Вулкан“а.д. о обуци и преквалификацији вишка запослених. У првој групи обуке, до краја године, 20 запослених. У циљу решавања проблема запошљавања радника који су проглашени технолошким вишком у привредним субјектима након приватизације, Градска општина Палилула покренула је више иницијатива у решавање овог питања.

детаљније

 

КОМПАНИЈА „ЛИНДНЕР“ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ГРАДЊУ НА ПАЛИЛУЛИ

21.10.2008.

Председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурђевић и већници ове градске општине Зорица Стоиљковић и Милош Стојковић примили су Војислава Поповића, регионалног директора за Западни Балкан немачке компаније „Lindner“ са сарадницима која се бави градњом стамбено-пословних објеката de luxe категорије.

детаљније 

 

 

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

20.10.2008.

Трећа седница Скупштине Градске општине Палилула, коју је сазвао председник Скупштине Милан Ђурђевић одржана је у понедељак, 20.октобра 2008. године. У раду Скупштине учествовало је 24 одборника а седници су присуствовали и већници Општине Палилула.

детаљније

 

 

ИЗГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА САОБРАЋАЈНИЦЕ НИШ - ЈУГ

17.10.2008.

У Градској општини Палилула у току су радови на изградњи и реконструкцији везе Булевара Димитрија Туцовића и аутопута Е75 према наплатној рампи Ниш – југ. Ове радове који се изводе на реконструкцији постојеће коловозне траке, на деоници дугој хиљаду метара, изводи „ПЗП – Ниш“ а финансира Влада Републике Србије преко предузећа „Путеви Србије“.

детаљније

 

ПОДРШКА НАУЧНОМ ПОДМЛАТКУ

15.10.2008.

Председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић примио је проф. др Горана Ђорђевића са ПМФ у Нишу координатора Извршног комитета „SEENET – MTP“ мреже за југоисточну Европу која се остварује под покровитељством УНЕСК-а. Овим поводом проф. Ђорђевић је упознао председника Новаковића са активностима подружнице Друштва физичара Србије у Нишу и иницијативом о формирању лабараторије за рачунарску и теоријску физику која би радила при ПМФ-у у Нишу.

детаљније

 

ОБИЛАЗАК ДОЊЕГ МЕЂУРОВА

14.10.2008.

Побољшање квалитета живота становника у Градској општини Палилула једна је од сталних активности руководства ове Градске општине. Овим поводом председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурђевић и општински већник Милош Стојковић са сарадницима и представницима Савета грађана обишли су објекат старе школе који више од десет година није у функцији.

детаљније 

 

НОВА МОНОГРАФИЈА О НИШУ

13.10.2008.

Председник Скупштине Општине Палилула Милан Ђурђевић  са сарадницима присуствовао је промоцији књиге у Нишу „My city– Мој Ниш“ коју је издао City marketing centеr. Ово вредно монографско издање приредили су Оливер Пауновић, Владимир Захаријашевић и Миливоје Јовановић.

детаљније

 
 

ПОСЕТА САЈМУ „ЛОРИСТ“ У НОВОМ САДУ

11.10.2008.

Делегација Градске општине Палилула посетила је 11. октобра 2008. године Међународне сајмове: Сајам туризма, Сајам лова, риболова и спорта, Сајам хортикултуре и Сајам екологије у Новом Саду. Ова сајамска манифестација има дугу традицију а у тематском погледу посвећена је природи и човеку.

детаљније

  

 

АМБУЛАНТА У НАСЕЉУ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

 06.10.2008.

У насељу „Црвена звезда“ Градске општине Палилула отворена је нова здравствена станица. Амбуланта се налази у реновираној згради Месне канцеларије „Црвена звезда“ у Шабачкој улици број 18. Ово насеље има више од 10.000 становника.

детаљније

 
 

ОДРЖАН НИШКИ ИНВЕСТИЦИОНИ ФОРУМ

02.10.2008.

У згради нишког Универзитета, 2.октобра 2008. одржан је „Нишки инвестициони форум 08 – својеврсна конференција инвеститора која је окупила представнике 17 домаћих и 24 иностраних компанија.

детаљније

 

 

 ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ДЕПОНИЈУ

02.10.2008.

 Политичко-привредну делегацију из Италије, учеснике „Нишког инвестиционог форума 2008“, коју су предводили сенатор Масимо Долацо и председник привредног конзорцијума „ТЕМАХ“, Бенито Мацоки, примили су у одвојеном сусрету, председеник Скупштине Града Ниша, проф.др Миле Илић са сарадницима и градоначелник Ниша, Мр Милош Симоновић.

детаљније

 

РАДОСТ ЕВРОПЕ И ОВЕ ГОДИНЕ

02.10.2008.

Под покровитељством Градске општине Палилула и уз благослов његовог преосвештенства епископа нишког господина Иринеја Црквено играчки ансамбл „Бранко“ по четврти пут заредом је био један од представника Србије на највећем сусрету деце Европе „Радост Европе“ у Београду.

детаљније