АРХИВА ВЕСТИ АВГУСТ
 

ИТАЛИЈАНИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ПРЕРАДУ ОТПАДА

29.08.2008.

 Професор др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула примио је 29.08.2008. петочлану делегацију привредника компаније TEMAX из Модене. Гости из Италије изразили су интересовање за инвестирање у области прераде индустријског и комуналног отпада.

детаљнијe

 

ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈОМ ДО ПОСЛА

27.08.2008.

Председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић, примио је делегацију Регионалне занатске коморе Ниш и Удружења самосталних привредника и занатлија на челу са Благојем Станисављевићем, председником ових асоцијација.

детаљније

ИНВЕСТИЦИОНИ ФОНД СА КИПРА УЛАЗИ У ПАЛИЛУЛУ

26.08.2008.

Представнике инвестиционг фонда - М.В.О. Девелопмент & Kонсултанцy са Кипра, који су заинтересовани да улазу на територији Градске општине Палилула, примио је председник Општине, проф.др Игор Новаковић.

детаљније

СЛОБОДНА ЦАРИНСКА ЗОНА У ВУЛКАНУ?

26.08.2008.

 Генерални директор А.Д.“ВУЛКАН“ у Нишу, Кирил Кирилов са својим сарадницима посетио је Градску општину Палилула и са председником општине, професором др Игором Новаковићем разговарао о актуелним питањима привредног развоја у Општини-Региону и могућностима унапређена пословне сарадње.

детаљније

АСОЦИЈАЦИЈА СРПСКО-КИНЕСКИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

25.08.2008.

 Председник кинеских предузетника, ГУО СИАО, који своју пословну активност остварују од Београда до Прешева и Братислав Вукадиновић, председник Заједнице удружења предузетника РПК Ниш, посетили су Градску општину Палилула и разговарали са професором др Игором Новаковићем, председником Општине о унапређењу пословно-програмске сарадње.

детаљније

НОВИ ПРОЈЕКТИ ИЗ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

21.08.2008.

 Поводом остваривања нових облика сарадње са данским градом Архусом, са којим је Градска општина Палилула имала одличну сарадњу на остваривању међународног пројекта “Подизање техничких и људских могућности на европски ниво” у периоду од јуна 2006. до маја 2007.године, председник Општине Палилула професор др Игор Новаковић примио је господина Флеминга Мејера, саветника данске општине Архус и ускоро, новог регионалног координатора програма ЛЕДИБ за Нишки регион.

детаљније

ОБИЛАЗАК СЕЛА

21.08.2008.

 Руководство Градске општине Палилула на челу са председником Општине, проф.др Игором Новаковићем и Миланом Ђурђевићем, председником Скупштине , у оквиру програма упознавања са актуелним проблемима грађана у општини Палилула, у четвртак, 21.08.2008. године обишло је  Ново Село и имало разговор са грађанима овог приградског насеља-села. 

детаљније

ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛ БУГАРСКЕ ГЕОРГИ ЈУРОКОВ У ПАЛИЛУЛИ

20.08.2008.

 На иницијативу Градске општине Палилула и председника, проф. др Игора Новаковића организован је састанак са генералним конзулом Републике Бугарске у Нишу господином Георгијом Јуриковим где се разговарало о будућој сарадњи Општине Палилула са Конзулатом Репубнлике Бугарске а посебно о уређењу Спомен костурнице бугарских оружаних снага која се налази на територији Општине.

детаљније

ТВОЈИХ ПЕТ МИНУТА

19.08.2008.

 У циљу подршке акције Завода за трансфузију крви – Ниш „Твојих пет минута – нечији цео живот!“ у просторијама Градске општине Палилула у уторак 19.08.2008. године је дежурала екипа Завода где су грађани добровољно давали крв.

детаљније

ПЛАТЕ СТИЖУ ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ

13.08.2008.

Градска општина Палилула је у среду 13.08.2008. године одржала прес конференцију за медије поводом актуелних дешавања у реализацији пројекта „Ниш – наше чисто двориште“ на којој су присуствовали Сања Миленовић, сарадник за односе са јавношћу у Кабинету председника Општине, Братислав Вучковић, заменик директора ЈКП „Медиана“ и Драгана Митић, психолог на пројекту.

детаљније

ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА ЕИ

11.08.08.

 У организацији Градске општине Палилула у петак 15. августа 2008. године одржан је састанак представника ЕИ Холдинг корпорације,  ЕИ Професионалне електронике и представника Јединствене синдикалне организације ЕИ са заинтересованим инвеститором  - представницима компаније Irva investments  (Ирва инвестиције) – Atlas group.

детаљније

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

07.08.2008.

 У четвртак, 7. августа 2008. године Градску општину Палилула посетио је председник Скупштине града Ниша проф др. Миле Илић са сарадницима  у оквиру  редовних активности обиласка Градских општина. Ову делегацију примио је председник Градске општине Палилула проф др. Игор Новаковић а овом радном састанку присуствовали су и председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурђевић и секретар Скупштине Славољуб Савић.

детаљније

ИЗГРАДЊА НА ПАЛИЛУЛИ

07.08.2008.

У четвртак, 07. августа 2008. године делегација Градске општине Палилула, коју су чинили председник Општине проф. др Игор Новаковић,  председник Скупштине Милан Ђурђевић и секретар Скупштине Славољуб Савић,

детаљније

ЕЛЕКТРОНСКА ИНДУСТРИЈА НИШ БЛИЖА ПАЛИЛУЛА

06.08.2008.

Данас је председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић примио делегацију Јединствене синдикалне организације ЕИ Ниш на челу са Јованом Јовановићем, председником овог синдиката. Тема радног састанка је била `Опстанак и развој ЕИ`. На састанку се дошло до заједничког мишљења да Електронска индустрија треба да припадне територији Општине Палилула.

детаљније